Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  7:43 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 09 Απριλίου 2020 18:21

Προχωράνε οι διαδικασίες κατασκευής προτομής της Γεωργίας Βασιλειάδου στην Τρύφου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Προχωράνε οι διαδικασίες για το στήσιμο της προτομής, της αείμνηστου ηθοποιού Γεωργίας Βασιλειάδου στο χωριό Tρύφου Ξηρομέρου (Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας), στον τόπο που γεννήθηκε.

Η Γεωργία Βασιλειάδου, που γεννήθηκε στην Τρύφου ήταν η «ομορφότερη άσχημη» του κινηματογράφου, όπως την αποκαλούσαν και αποτελούσε μαζί με τον Βασίλη Αυλωνίτη και τον Μίμη Φωτόπουλο ένα από τα τρία «ιερά τέρατα» του ελληνικού κινηματογράφου.

Η πρόταση της Επιτροπής, «αγκαλιάστηκε» από όλους τους Ξηρομερίτες και είναι μια οφειλόμενη απόδοσης τιμής στη μνήμη της, αφού φέτος συμπληρώνονται 123 χρόνια από τη γέννηση της ηθοποιού.

Στην ομάδα “Τρύφος – Βούστρι: Το χωριό μας”, η επιτροπή για την κατασκευή προτομής της Γεωργίας Βασιλειάδου, υπογραμμίζει:

Έχοντας την ευθύνη της υλοποίησης της προτομής της Γεωργίας Βασιλειάδου θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον κόσμο που μας έχει εμπιστευτεί με τα χρήματα του κατά πρώτον, και τους υπόλοιπους φίλους και χωριανούς κατά δεύτερον, ότι τα χρήματα τους είναι στο έργο και ελπίζουμε με το πέρας της δοκιμασίας που βιώνουμε να υλοποιηθεί!

Ελπίζουμε να μην μπουν άλλα εμπόδια στην προσπάθεια μας αυτή …
Ας έχουμε στόχο την ανάδειξη του τόπου μας με την δημιουργία της προτομής σαν μια παρακαταθήκη στα παιδιά μας !
Βλέπουμε το δάσος και όχι το δέντρο !
Εκ της επιτροπής!

(Η εικόνα είναι από το πρόπλασμα της ηθοποιού και τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στον γλύπτη από τον οποίο πήραμε την έγκριση για την δημοσίευση μέρος του έργου του, πριν καιρό κυκλοφόρησαν χωρίς την άδεια του φωτογραφικό υλικό από το ξεκίνημα του έργου, θα παρακαλέσουμε όσους έχουν αυτές τις φωτό να διαγραφούν για αποφυγή ποινικών διώξεων του γλύπτη λόγω πνευματικών δικαιωμάτων).

xiromeronews.blogspot

 

Διαβάστηκε 2104 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.