Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  7:38 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 09 Απριλίου 2020 18:10

Σημεία ομιλίας προέδρου "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ" Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή για διάφορα επίκαιρα θέματα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ξεκινώντας να πω ότι άκουσα εδώ κάποιον να λέει ότι αν έχει κάποιος ένα ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας –πρόταση της αριστεράς ήταν- να το επιτάξει η κυβέρνηση για να φιλοξενηθούν πρόσφυγες και μετανάστες. Δεν άκουσα όμως να λέτε τίποτα αντίστοιχο για τους Έλληνες άστεγους. Γιατί αν μην κάνουμε κάτι και γι’ αυτούς; Ας λύσουμε πρώτα αυτό το πρόβλημα και μετά φιλοξενούμε και τους λαθρομετανάστες. Αναγνωρίζω ότι οι άνθρωποι αυτοί περνούν δύσκολα, όμως εάν χρειαστεί να τους βγάλετε μετά πώς θα το κάνετε; Με τα ΜΑΤ; Και το λέω γιατί «λεφτόδεντρα» δεν υπάρχουν. Είναι πολύ εύκολο να μιλά κανείς και αν λέει πολλά αλλά το να μιλά για επιτάξεις (οι οποίες γίνονται μόνο σε καιρό πολέμου) είναι άτοπο.

Πάμε στον κορωναϊό. Ενώ εμείς είμαστε όλοι κλεισμένοι στα σπίτια μας οι Τούρκοι έστειλαν σήμερα 6 πολεμικά πλοία, φρεγάτες, κάτω από την Κρήτη. Είναι καλό τα ΜΜΕ να εστιάζουν στον κορωναΪό γιατί αυτό τώρα εξυπηρετεί την κυβέρνηση, αλλά θα πρέπει να δούμε και τα επόμενα που έρχονται. Να δούμε τι θα συμβεί μετά. Γιατί οι γείτονές μας δίνουν τώρα ένα δείγμα γραφής για όσα ετοιμάζουν.

Είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που χρησιμοποιούμε μεταχρονολογημένες επιταγές ως τρόπο πληρωμής. Κατά τον ίδιο τρόπο οι κυβερνήσεις κυβερνούν με μεταχρονολογημένες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Ανακοινώνονται μέτρα και έρχονται κυβερνήσεις μετά από πολύ καιρό τα εφαρμόζουν. Ρωτήστε όμως και εμάς. Μπορεί σε αυτό που νομοθετείτε να έχουμε μια καλύτερη άποψη. Εσείς αντίθετα αποφασίζετε, εφαρμόζετε και μετά έρχεστε εδώ και ακούτε την κριτική μας. Αυτό όμως είναι στρεβλό για την ίδια τη δημοκρατία.

Σήμερα κάνετε το αυτονόητο. Κάνετε ό,τι θα έκανε οποιαδήποτε κυβέρνηση. Αλλα το κάνετε σταγόνα – σταγόνα. Βγήκε ο κ. Γεωργιάδη είπε ότι θα κάνουμε αυτό. Ξέχασε όμως κάτι και βγήκε την επόμενη μέρα σε άλλο κανάλι και είπε θα κάνουμε και εκείνο. Και αυτό συμβαίνει με όλους τους υπουργούς. Δεν μπορείτε να αποφασίσετε για τα μέτρα όλοι μαζί και να τα βγείτε να τα ανακοινώσετε μια φορά; Όχι. Γιατί έχετε μάθει να δουλεύετε επικοινωνιακά. Και στόχος σας είναι με αυτό τον «αέρα της νίκης επί του κορωναϊού», που όμως είναι πάνω σε θύματα, να πάτε στην συνέχεια σε εκλογές.

Ανακοινώνετε μείωση του ΦΠΑ στις μάσκες. Γιατί δεν το κάνετε και για τα τρόφιμα που είναι βασικό είδος κατανάλωσης; Όταν ξεσπά μια κρίση οι τιμές των καταναλωτικών αγαθών ανεβαίνουν. Αυτός είναι ο νόμος της αγοράς στον καπιταλισμό. Όμως εδώ έχουμε αισχροκέρδεια. Αντί λοιπόν να βγαίνει ο κ. Γεωργιάδης στα κανάλια και να ανακοινώνει ένα μέτρο κάθε μέρα στείλτε τον στα σούπερ μάρκετς να δει τι γίνεται και να τους «βάλει χέρι».

Αποφασίζετε αναστολή καταβολής φόρων. Γιατί δεν το κάνετε αυτό και για τον ΦΠΑ; Κοιτάξτε την πραγματική οικονομία. Μην παρουσιάζετε τα μέτρα που ανακοινώνετε ως καθολικά γιατί δεν είναι.

Πάμε στο άρθρο 7, που αφορά την δίμηνη παράταση για το επίδομα ανεργίας. Ωραία. Θα κάνετε όμως κάτι και για τους εργαζόμενους στον τουρισμό; Για τους εργαζομένους στα σκάφη αναψυχής; Θα πείτε ότι μαζεύονται πολλά. Μα αυτό σημαίνει οριζόντια μέτρα. Εκεί πρέπει να δώσετε χρήματα όχι στα ΚΕΚ, τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, για να πάνε επιστήμονες να τους καταρτίσουν. Λες και δεν είναι καταρτισμένοι.

Άρθρο 61: δώσαστε 11 εκατ. ευρώ στα ιδιωτικά κανάλια. Βέβαια. Δώστε χρήμα γιατί «το λιβάνι κοστίζει». Είστε πολιτικοί απατεώνες. Χαρίζετε στα κανάλια ΚΑΙ τα λεφτά από το επιμίσθιο που έπρεπε να πληρώσουν για ένα χρόνο. Για τα μικρά, περιφερειακά κανάλια που απασχολούν τόσο κόσμο γιατί δεν κάνετε κάτι; 2.500 άνθρωποι εργάζονται σε αυτά, αλλά τους κάνετε μόνο 40 ευρώ έκπτωση το μήνα από τα χρήματα που έπρεπε να καταβάλουν στην DIGEA;

Πάμε και στους ευεργέτες. Στους εφοπλιστές. Την μεγάλη αγάπη της ΝΔ. Μαζί τους τρώτε, μαζί τους γιορτάζετε. Και 120 εφοπλιστές έδωσαν για την κρίση του κορωναϊού 10 εκατ. ευρώ. Σιγά τα αυγά! Πού είναι βρε ο Ζάππας και οι μεγάλοι ευεργέτες του έθνους;!

Να ξέρετε ότι η κυβέρνηση δεν είναι η λύση του προβλήματος. Αντίθετα η κυβέρνηση αυτή είναι το πρόβλημα. Εσείς είστε το πρόβλημα με τον τρόπο που κυβερνάτε. Τα έβαλε ο πρωθυπουργός με τον Ούγγρο, τον Ορμπάν. Μαζί ήσασταν, στο Ευρωπαϊκό ΛαΪκό Κόμμα. Βγαίνατε φωτογραφίες αγκαλιά. Και σας ενοχλεί τώρα που Ορμπάν εξασφάλισε την έγκριση των 2/3 της βουλής του για να κάνει ό,τι θέλει, ενώ εσείς δεν ζητάτε καν τη γνώμη της βουλής. Εκδίδετε προεδρικά διατάγματα και κυβερνάτε με αυτά. Αυτό όμως είναι αλλοίωση του δημοκρατικού πολιτεύματος. Γελούν και τα περιστέρια στο Σύνταγμα μαζί σας.

Μεταθέτετε τις πληρωμές για μετά τον Αύγουστο. Και γιατί το κάνετε αυτό; Πάτε με τον αέρα ότι αντιμετωπίζετε τα πάντα και στόχος σας είναι να πάτε σε εκλογές μετά. Δεν καταλαβαίνετε ότι πρέπει να αλλάξετε λογική. Το μυαλό σας δεν πρέπει να είναι στις επόμενες εκλογές αλλά στις επόμενες γενιές.

Δεν λέτε τίποτα για ενίσχυση των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετς, που δουλεύουν περισσότερο από πριν. Για τους εργαζομένους σε φαρμακεία, στην χονδρική πώληση, στα ταξί, τους συμβασιούχους του ΟΑΕΔ (δεν έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις σε 5.500 άτομα), για τους απολυθέντες πριν την 1/3/2020, για τους εν αναμονή συνταξιούχους που εκ του νόμου δεν επιτρέπεται να εργαστούν και δεν υπάρχει μέριμνα για λάβουν ένα επίδομα σε περίοδο κρίσεως, για τους νοσηλευτές που πρέπει να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά. Εδώ ο νομοθέτης δεν πρέπει να σκέφτεται το νόμο αλλά τον άνθρωπο.

Να πάμε καις τα μέτρα στήριξης. Δεν θα πω τίποτα για τα οικονομικά μέτρα σε σχέση με το ΑΕΠ τους που έλαβαν άλλες χώρες. Θα σας πω τι με ενόχλησε. Δεν υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια κυβέρνηση, η οποία να υψώσει το ανάστημά της απέναντι στην Γερμανία. Να πει: Ως εδώ! Φτάνει πια με την αποικιοκρατικού χαρακτήρα αντίληψη της Γερμανίας. Κάνει ό,τι θέλει. Βάζει όποιους θέλει στην ΕΕ, ορίζει επιτρόπους και αυτό εσείς το λέτε ενωμένη Ευρώπη. Και αυτά που σας λέω δεν είναι μόνο δική μου αντίληψη. Είναι η αντίληψη οποιουδήποτε Γάλλου, Ιταλού, Ισπανού πολίτη. Είπε η καγκελάριος Μέρκελ, την ώρα που στη νότια Ευρώπη έχουμε χιλιάδες νεκρούς από τον κορωναϊό, ότι: «όσο ζω εγώ ευρω-ομόλογα δεν θα υπάρξουν»! Αφού λοιπόν δεν λογαριάζει ανθρώπους και νεκρούς καλύτερα να πάψει να υπάρχει αυτή η λογική. Δεν μπορεί να το λέει αυτό όταν κηδεύονται άνθρωποι χωρίς κανονική κηδεία. Και να θέλει να τα πάρει όλα όπως ο Χίτλερ. Έχουμε γίνει τσάτσοι της Γερμανίας εδώ και δεκαετίες. Ορθώστε, επιτέλους, ανάστημα. Πείτε όχι. Με τα «όχι» μεγαλούργησε η Ελλάδα. Με αυτά γίναμε ήρωες. Όταν οι Γερμανοί σε θεωρούν δεδομένο δεν πρόκειται να πάρεις τίποτα. Η γερμανική νοοτροπία είναι ότι όσο είσαι γονατισμένος θα σου πατάω το λαιμό για να μην σηκωθείς ποτέ. Κανείς όμως δεν μιλά για την γερμανική θηριωδία στην Ευρώπη σήμερα. Δεν θα πω για τα χρέη της Γερμανίας που της χαρίστηκαν, για τις γερμανικές επανορθώσεις, για την καταλήστευση αρχαιοτήτων, για την καταστροφή που άφησαν πίσω τους στην κατοχή. Αυτή η νοοτροπία όμως πρέπει να εκλείψει. Και δεν μιλώ για τον λαό. Ο πρόεδρος της Σερβίας αναφερόμενος σε όσα γίνονται σήμερα στην Ευρώπη είπε ότι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι παραμύθι. Καταλάβετέ το χωρίς ευρω-ομόλογο δεν θα δουλέψουμε.

Καμμία κυβέρνηση δεν σκέφτεται ότι μια χώρα που δεν παράγει θα χρεωκοπήσει οριστικά. Το έχω πει χιλιάδες φορές στον πρωθυπουργό. Κάντε μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων για να ξεκινήσουμε από κάπου. Τίποτα. Πέρα βρέχει. Δεχτήκατε την αποδοχή των ομολόγων της ΕΚΤ. Δηλαδή θα παίρνουμε δάνεια και θα πληρώνουμε τόκους! Πάλι θα παίρνουμε χρήματα για τους τραπεζίτες. Πάλι για τους τραπεζίτες. Που δεν δίνουν ευρώ στις επιχειρήσεις. Μα αν είναι έτσι θα πρέπει να καταργήσετε το πρόγραμμα ΗΡΑΚΛΗΣ και να σταματήσετε τους πλειστηριασμούς. Και βέβαια πρέπει να καταθέσετε νέο προϋπολογισμό. Είστε υποχρεωμένος. Δεν ισχύει ο προϋπολογισμός που καταθέσατε τον Σεπτέμβριο.

Θέλω να σταθώ σε ακόμα ένα θέμα. Στην απέχθεια που έχετε για την ορθοδοξία. Απαγορεύετε τα μεγάφωνα στις εκκλησίες. Δηλαδή, αυτό που καταλαβαίνω ότι ο κορωναϊός διασπείρεται δια των μεγαφώνων. Πείτε μου, σας ενοχλεί να ακούμε λειτουργία εξ αποστάσεως; Θέλουμε να ακούσουμε το Χριστός Ανέστη. Εμείς λοιπόν λέμε όλοι το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ στα μπαλκόνια για να ακούσουμε το Χριστός Ανέστη. Ναι να μείνουμε στο σπίτι, ναι να μείνουμε ενωμένοι, αλλά να μείνουμε πιστοί και να μείνουμε ορθόδοξοι.

Ο καθένας μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει, αλλά δεν μπορεί να λειτουργεί το τζαμί στην Κομοτηνή, να λειτουργούν παράνομα τζαμιά και να απαγορεύετε στον Έλληνα να πάει στην ορθόδοξη Εκκλησία και να μένει κλεισμένος στο σπίτι. Όλοι έχουμε ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις. Και είμαι περίεργος να δω τι θα κάνετε με το ραμαζάνι. Στις 24 Απριλίου οι μουσουλμάνοι θα γιορτάσουν το ραμαζάνι. Τότε θέλω να δω τι θα κάνετε. Θα τους συλλάβετε ή θα φοβηθείτε;

Πριν κλείσω να σας πω ότι μετά τον ιό έρχονται τα δύσκολα. Πείτε την αλήθεια στο λαό. Μετά τον ιό θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες. Και εσείς θα είστε οι νικητές του ιού αλλά ηττημένοι στην οικονομία.

Απαγορεύεται στους πολίτες να κυκλοφορήσουν, έχουν κλειδώσει τα οχήματά τους και εσείς δεν τους μειώνετε τα τέλη κυκλοφορίας. Ούτε κάνετε μια νομοθετική παρέμβαση για τις ασφαλιστικές εταιρείες ώστε να μειώσουν τα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων. Αφού δεν κυκλοφορούν τα αυτοκίνητά τους. Ούτε κάνετε μια νομοθετική παρέμβαση για να ενταχθούν στο επίδομα των 800 ευρώ γεωπόνοι, κτηνοτρόφοι και αγρότες που παράγουν πλούτο. Αντίθετα, για την παραγωγική ανάπτυξη της χώρας (αγρότες – κτηνοτρόφους) δίνετε 150 εκατ. ευρώ και στα ΚΕΚ δίνετε 100 εκατ. ευρώ!

Προσέξτε τις δομές για πρόσφυγες και μετανάστες, τις ψυχιατρικές πτέρυγες νοσοκομείων, τις φυλακές, τα στρατόπεδα. Πολλά άτομα συνωστίζονται εκεί και μπορεί να υπάρξει μεγάλο πρόβλημα με την διασπορά του κορωναϊού. Ήδη στην Θήβα στις φυλακές είχαν ένα θάνατο από τον ιό.

Κάντε κάτι για να αποζημιωθούν οι εργαζόμενοι στις αερομεταφορές. Ενισχύστε οικονομικά τους στρατιωτικούς και τους αστυνομικούς. Εφοδιάστε με ειδικές στολές όσους μεταφέρουν κρούσματα.

Πάμε στις αποκαλύψεις. Μας έπρηξαν τα συστημικά ΜΜΕ με τον αριθμό των νεκρών από τον ιό. Μιλάτε μόνο για την κατάσταση σε Ιταλία, Ισπανία, ΗΠΑ και δεν βλέπετε ότι υπάρχουν και αλλού νεκροί αλλά η κατάσταση δεν είναι τόσο κακή. Η Τσεχία επί συνόλου 10 εκατ. πολιτών έχει 88 νεκρους, η Ρουμανία με 21 εκατ. πληθυσμό έχει 203 θανάτους, η Ουκρανία με 41 εκατ. πληθυσμό έχει 45 θανάτους, η Πολωνία με 35 εκατ. πληθυσμό έχει 129 θανάτους. Ξέρετε γιατί Ιταλία και Ισπανία έχουν τόσο μεγάλο πρόβλημα; Γιατί στο Μπέργκαμο της Ιταλίας έγινε ένας ποδοσφαιρικός αγώνας με ισπανική ομάδα και άτομα που μολύνθηκαν συνετέλεσαν στην διασπορά του ιού στις δύο χώρες. Και μην βάζετε τα ΜΜΕ να σας «λιβανίζουν» γιατί τα κάνετε όλα καλά. Δεν κάνετε τίποτα περισσότερα από ό,τι θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ή οποιοδήποτε άλλο κόμμα αν ήταν στην κυβέρνηση.

Να πω επίσης, ότι πριν από κάποια χρόνια, υπήρχαν βουλευτές της ΝΔ που έβγαιναν και έλεγαν το τραγούδι για την Β. Ήπειρο. Σήμερα όμως την ξεχάσατε. Και δεν κάνετε κανένα διάβημα για τον Ράμα, που δημεύει περιουσίες και σπίτια Ελλήνων ομογενών για να εγκαταστήσει εκεί λαθρομετανάστες. Ακόμα ηχούν στα αυτιά μου τα λόγια κάποιων βουλευτών της ΝΔ που έλεγαν ότι η Αλβανία και τα Σκόπια δεν μπουν ποτέ στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ γιατί δεν κάνουν αυτά που πρέπει. Και σήμερα κοιτάξτε που έχουμε φτάσει. Και δεν είναι μόνο αυτό, αλλά επιπλέον θα κρατήσετε τους λαθρομετανάστες που πέρασαν τον Μάρτιο από τα σύνορα του Έβρου. Θα την κάνετε πάλι την «κωλοτούμπα». Ήδη ανακοινωσατε ότι τους δίνετε δικαίωμα ασύλου. Μπήκαν παράνομα στον Εβρο και σήμερα τους δίνετε άσυλο. Ασυλο και ιθαγένεια μπορείτε να δίνετε εσείς όπου θέλετε όμως άσυλο σε αυτά που κάνετε εμείς δεν θα σας δώσουμε ποτέ. Μας έχουν φιμώσει τα ΜΜΕ σας για να μην ακουγόμαστε αλλά αυτό είναι αγυρτία πολιτική και δημοσιογραφική.

Διαβάστηκε 1348 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/