Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  7:19 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 09 Απριλίου 2020 15:27

Μεσολόγγι: Δράσεις του Σωματείο Συνταξιούχων την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την  Τρίτη  7 Απρίλη 2020  και ώρα 11:00 π.μ. πραγματοποιήσαμε  προγραμματισμένη συνάντηση με τον κύριο Διοικητή του Νοσοκομείου Μεσολογγίου.

Στη  συζήτηση που ακολούθησε μεταφέραμε τις θέσεις μας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του δήμου αλλά και η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας γενικότερα στη χώρα μας.

Αυτή την κρίσιμη στιγμή  από την παγκόσμια πανδημία και τα μεγάλα προβλήματα που είναι μπροστά μας  απευθυνόμαστε στην κυβέρνηση και διεκδικούμε:

  • Την άμεση πρόσληψη ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού, όλων των κλάδων ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σε μόνιμη βάση, με στελέχωση όλων των αναγκών της δημόσιας υγείας.
  • Να ανοίξουν όλες δομές, τα νοσοκομεία, οι κλειστές κλίνες ΜΕΘ, οι ενεργές δομές πρωτοβάθμιας υγείας σε 24ωρη λειτουργία.
  • Να εφοδιασθούν όλα τα νοσοκομεία με τα απαραίτητα φάρμακα, υλικά, μέσα προστασίας για το προσωπικό και τους ασθενείς.
  • Να επιταχθούν οι ιδιωτικές δομές υγείας, καθώς οι ιδιώτες γιατροί να επισκέπτονται τους έχοντες ανάγκη ασθενείς στα σπίτια τους και να γίνονται εκεί οι απαραίτητες εξετάσεις το κόστος να αναληφθεί από το κράτος δίχως καμιά πληρωμή από τους ασθενείς.
  • Να εξασφαλιστεί το δικαίωμα στην υγεία σε όλους όσους την έχουν ανάγκη δίχως προϋποθέσεις προαπαιτούμενα με δαπάνη από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Άμεση κατάργηση της εισφοράς των συνταξιούχων στον κλάδο της υγείας, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, καθώς της συμμετοχής στην αγορά φαρμάκων.
  • Στους συνταξιούχους που δεν έχουν αποδοθεί οι συντάξεις τους, και σε εκείνους που για χρόνια λαμβάνουν προσωρινές, από τα αναδρομικά που δικαιούνται να τους δοθεί άμεσα ένα ποσό το οποίο θα παρακρατηθεί με την οριστική καταβολή της σύνταξής τους.
  • Σε όλους τους συνταξιούχους που όλα αυτά τα χρόνια είχαν θανατηφόρες περικοπές στις συντάξιμες αποδοχές τους, σε κύριες, επικουρικές συντάξεις, αφαίρεση του ΕΚΑΣ, σε κοινωνικές παροχές και οι συντάξεις τους είναι κοντά στα προνοιακά βοηθήματα, είναι σωστό και δίκαιο μπροστά στις απαιτήσεις της κατάστασης αλλά και του Πάσχα, να τους καταβληθεί το πληρωμένο από αυτούς, δώρο τους.

Με εντολή των οργανωτών

Σωματείο Συνταξιούχων Ι.Κ.Α Αιτωλοακαρνανίας – Παράρτημα Μεσολογγίου

Για τη Διοικούσα επιτροπή

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΥΛΙΑΤΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 724 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.