Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  5:48 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 09 Απριλίου 2020 15:21

Σύσταση της Δ/νσης Υγείας της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας για την κατανάλωση άγριων μανιταριών και τον κίνδυνο δηλητηριάσεων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας εφιστά την προσοχή στο καταναλωτικό κοινό να αποφεύγει την κατανάλωση άγριων, ανεξέλεγκτων μανιταριών, καθώς υπάρχει κίνδυνος δηλητηριάσεων.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Κάθε χρόνο στη χώρα μας καταγράφονται αρκετά περιστατικά δηλητηριάσεων από άγρια μανιτάρια. Ενδεικτικά από αρχές Οκτωβρίου ως μέσα Δεκεμβρίου καταγράφηκαν 89 περιστατικά σοβαρών δηλητηριάσεων σε όλη την Ελλάδα. Η διάκριση των δηλητηριωδών μανιταριών στα αυτοφυή άγρια μανιτάρια είναι πρακτικά αδύνατη. Η διάκριση γίνεται με ειδικές μεθόδους ταυτοποίησης. Η δηλητηρίαση από μανιτάρια είναι πολύ σοβαρή και τα συμπτώματα δηλητηρίασης (οξείας γαστρεντερίτιδας) μετά την κατανάλωση άγριων μανιταριών στο γεύμα, εμφανίζονται σε διαφορετικό χρόνο.

 Σε περίπτωση δηλητηρίασης μετά από κατανάλωση ανεξέλεγκτων μανιταριών, μεταβείτε άμεσα στο πλησιέστερο νοσοκομείο και ενημερώστε τους θεράποντες ιατρούς ότι φάγατε μανιτάρια.

Για την αποφυγή επικίνδυνων για την Υγεία καταστάσεων, παρακαλούνται οι πολίτες να μη συλλέγουν και να μη καταναλώνουν άγρια μανιτάρια. Συνιστάται να επιλέγουν καλλιεργημένα και τυποποιημένα με την κατάλληλη επισήμανση».

Διαβάστηκε 731 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.