Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 08 Απριλίου 2020 22:33

Σπήλιος Λιβανός "... Συνεχίζουμε να χτίζουμε την αξιοπιστία μας..." συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Σπήλιος Λιβανός, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, μιλώντας την Τετάρτη, 08/04/2020, στον Real FM και τον Νίκο Χατζηνικολάου, αναφέρθηκε:

  • Στην αποκλιμάκωση των μέτρων:  " Πορευόμαστε ακούγοντας τους επιστήμονες. Δεν πρόκειται, αν υποθέσουμε ότι τα πράγματα πάνε όσο καλά πάνε σήμερα στη χώρα μας, από την μια ημέρα στην άλλη να επανέλθουμε στην κανονικότητα που γνωρίζαμε, αλλά σταδιακά και με συγκεκριμένο πρόγραμμα. Γίνεται ένας σχεδιασμός σε όλα τα επίπεδα, για να έχουμε τις λιγότερες παρενέργειες και την καλύτερη επιστροφή στην κανονικότητα."
  • Στην κριτική που ασκεί η αντιπολίτευση στην Κυβέρνηση: "Καταλαβαίνω την ανάγκη του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει αντιπολίτευση για να αισθάνεται ότι υπάρχει. Θεωρώ ότι συνεχίζουν να πορεύονται με δύο γραμμές, η μία πιο συναινετική, πιο σοβαρή αυτή η οποία θέλει να αντιμετωπίσει από κοινού το πολιτικό προσωπικό της χώρας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και η δεύτερη αυτή η οποία ρέπει σε έναν εύκολο εντυπωσιασμό και θα μου επιτρέψετε να πω λαϊκισμό."
  • Στην αξιοπιστία της ελληνικής κυβέρνησης: “Η Ελλάδα στο πλαίσιο αυτού του ορυμαγδού τα πάει καλά. Είχαμε ένα πολύ καλό νέο χτες σε σχέση με τα ομόλογα μας. Θα μας επιτρέψει να δίνουμε ρευστότητα στην ελληνική αγορά και  τις επιχειρήσεις,  για να μην αυξηθεί η ανεργία. Συνεχίζουμε να χτίζουμε την αξιοπιστία μας. Σε αυτόν τον αγώνα θέλουμε δίπλα μας όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και κρατάμε χαμηλά τους τόνους."
  • Στις προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ για τα οικονομικά μέτρα:  “Δεκτή η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά λανθασμένη. Δεν λαμβάνει υπόψη τη διάρκεια της κρίσης.  Επιπλέον,  στο πακέτο μέτρο που εξήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προσμετρήσει και το κόστος από την αναστολή τν φορολογικών και ασφαλιστικών εσόδων. Όταν τελειώσει αυτή η κρίση θα κάνουμε και το πολιτικό ταμείο."

Στις εξελίξεις στην ΕΕ:Εύχομαι να είμαστε στην Ευρώπη στη λογική  του Αβραάμ Λίνκολν “Βαδίζω αργά, δεν βαδίζω ποτέ προς τα πίσω” και όχι στη φάση κατάρρευσής της. Θεωρώ ότι μπορεί να εισακουστεί η πλευρά του Νότου. Όπως φαίνεται, δεν εισακούεται κυρίως από αντίδραση της Ολλανδίας και της Αυστρίας. Θέλω να παραμείνω αισιόδοξος, ότι δεν θα “ποδοπατήσουμε” αυτήν την ευκαιρία και δεν θα αφήσουμε τον λαϊκισμό και τον αντιευρωπαϊσμό να επωαστεί στα κράτη που σήμερα δοκιμάζονται περισσότερο.

Διαβάστηκε 1474 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/