Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:08 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 08 Απριλίου 2020 20:07

Με υπεύθυνη δήλωση, οι παραγωγοί λαϊκών αγορών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με κοινή υπουργική απόφαση ρυθμίζεται η δραστηριότητα των παραγωγών πωλητών στις λαϊκές αγορές άλλης περιφέρειας από τον τόπο παραγωγής των προϊόντων τους.

Με τη συνεργασία των Υπουργείων Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και των Υπουργών, κ. Άδωνι Γεωργιάδη και κ. Μάκη Βορίδη και σε συνεννόηση με την επιτροπή λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας υπό τον Καθηγητή, κ. Σωτήρη Τσιόδρα, δίνεται η εξής λύση για τη δραστηριότητα των παραγωγών - πωλητών στις λαϊκές αγορές άλλης περιφέρειας από τον τόπο παραγωγής των προϊόντων τους.

Συγκεκριμένα, εντός τριών ημερών από την δημοσίευση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 1210, 7 Απριλίου 2020) θα πρέπει κάθε παραγωγός - πωλητής ή ο αναπληρωτής του, με υπεύθυνη δήλωση, να δηλώσει μόνιμο τόπο κατοικίας στην περιοχή που θέλει να δραστηριοποιείται με την δέσμευση ότι, μέχρι την λήξη των μέτρων καραντίνας, δεν θα επανέλθει στην περιφέρειά του αλλά θα μένει μόνιμα στην περιοχή που θα δηλώσει και θα εμπορεύεται τα προϊόντα που θα στέλνουν από τον τόπο παραγωγής στον ίδιο ή τον αναπληρωτή του. Την υπεύθυνη δήλωση θα την φέρει πάντα μαζί του.

Κατ' αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται το δικαίωμα των παραγωγών να ασκούν την δραστηριότητά τους στις λαϊκές αγορές και των καταναλωτών να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικά και φθηνότερα προϊόντα.

Φυσικά, η λειτουργία των λαϊκών αγορών εξακολουθεί να διέπεται από τους όρους και τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από την κείμενη νομοθεσία με σκοπό την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας.

Διαβάστηκε 1306 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία