Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 08 Απριλίου 2020 14:09

Αιολικοί Σταθμοί: όροι σύνδεσης και για τα υπόλοιπα έργα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με τις νέες εγκρίσεις η Ένωση Αγρινίου και οι Ενεργειακές μας Κοινότητες έχουμε πλέον λάβει Όρους Σύνδεσης για το σύνολο των έργων …και προχωράμε στην υλοποίηση!

Στα μέσα που προηγούμενου μήνα, με ανάλογη ανακοίνωση γνωστοποιήσαμε πως ο ΑΔΜΗΕ ενέκρινε τους όρους σύνδεσης για τα αιολικά έργα σε Ναυπακτία και Θέρμο, τονίζοντας πως αναμένονται και οι υπόλοιπες εγκρίσεις. Με νέα απόφαση του ΑΔΜΗΕ, εγκρίθηκαν πλέον και οι Οροί Σύνδεσης για τους Αιολικούς Σταθμούς σε Άκτιο-Βόνιτσα & Ξηρόμερο, γεγονός που σημαίνει πως όλα τα έργα που είχε δρομολογήσει η Ένωση, εισέρχονται πλέον σε τροχιά κατασκευής.

Στον πίνακα που ακολουθεί, αποτυπώνονται τα έργα που έλαβαν μόλις Όρους Σύνδεσης, με τα οποία ολοκληρώνεται το γραφειοκρατικό σκέλος, επιτρέποντάς μας πλέον να επισπεύσουμε τις διαδικασίες, ώστε περί τα τέλη του καλοκαιριού να ξεκινήσει η κατασκευή.

Υπενθυμίζουμε ότι η επένδυση στα Αιολικά ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ, το δε ετήσιο όφελος, με την ολοκλήρωση και λειτουργία τους, υπολογίζεται σε 45 εκατ. ευρώ. Ποσό που δεν αφορά μόνο την Ένωση Αγρινίου και τις Ενεργειακές Κοινότητες που έχει συγκροτήσει, που δεν αφορά μόνο τις 1.748 οικογένειες που μετέχουν, αλλά το σύνολο της τοπικής κοινωνίας.

Τέλος, σημειώνουμε ότι με ταχύτατους ρυθμούς εξελίσσονται και τα νέα φωτοβολταϊκά έργα, επένδυση της τάξης των 90 εκατ. ευρώ, η κατασκευή των οποίων ξεκινά αμέσως μετά το Πάσχα.

Εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού και των δυσάρεστων καταστάσεων που αυτή έχει διαμορφώσει και για την οικονομία, στην  Ένωση Αγρινίου εξακολουθούμε να κάνουμε πράξη το βασικό μας σύνθημα και ως «ο μεγάλος σύμμαχος των αγροτών» να «Εργαζόμαστε για την Αιτωλοακαρνανία – Επενδύουμε στο μέλλον».


Διαβάστηκε 910 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.