Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 08 Απριλίου 2020 11:10

Πανελλήνιες 2020: Πριν το Πάσχα ανακοινώνεται η μείωση της ύλης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι Πανελλήνιες οι οποίες αναμένεται να γίνουν είτε στο τέλος Ιουνίου, είτε αρχές Ιουλίου θα γίνουν με μειωμένη ύλη. Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία και τι θα γίνει με τα Πανεπιστήμια. Όλα όσα ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας.

Πριν το Πάσχα θα ανακοινωθεί σημαντική μείωση της ύλης των Πανελληνίων 2020 δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως στον Alpha.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι δεν θα χαθεί το εξάμηνο στα Πανεπιστήμια και όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων, είπε ότι «οι λοιμωξιολόγοι θα μας πουν πότε θα ανοίξουν τα σχολεία».  Στο ερώτημα αν θα ανοίξουν και πάλι τον Σεπτέμβριο απάντησε: «Δεν έχω αυτή την στιγμή τέτοιο σενάριο. Οι ειδικοί θα μας πουν πότε θα ανοίξουν τα σχολεία και εκείνοι θα μας δώσουν οδηγίες έτσι ώστε να λάβουμε τις αποφάσεις μας».

Η ύλη των Πανελλαδικών

Σύμφωνα με την Καθημερινή, οι φετινοί υποψήφιοι των Πανελλαδικών θα εξεταστούν στην ύλη που διδάχθηκε στις σχολικές αίθουσες μέχρι τις 11 Μαρτίου οπότε και έκλεισαν τα σχολεία. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για την εξεταστέα ύλη.

Κι αυτό, γιατί τα σχολεία έχουν καλύψει σχεδόν όλα τον ίδιο όγκο ύλης.

Για τον τρόπο που θα γίνουν οι Πανελλήνιες εξετάσεις οι οποίες τοποθετούνται στα μέσα Ιουνίου ή στις αρχές Ιουλίου, το ιατρικό επιτελείο θα ορίσει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν οι εξετάσεις.

Δηλαδή πόσοι υποψήφιοι θα είναι σε κάθε αίθουσα και ποια θα είναι η διάταξη των θέσεων με βάση τις αποστάσεις ασφαλείας, πόσοι διδάσκοντες θα επιτηρούν, αν τυχόν προκριθεί να μην εξετάζονται οι μαθητές όλοι την ίδια ημέρα.

Επίσης, θα πρέπει να αποφασισθεί πως θα γίνεται η μετακίνηση των μαθητών. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο παίρνουν μέρος στις Πανελλαδικές περίπου 90.000 μαθητές Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων.

newsit.gr

Διαβάστηκε 876 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.