Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  6:30 μμ
 
wm small
Τρίτη, 07 Απριλίου 2020 18:59

Το σχέδιο της κυβέρνησης για το σούβλισμα του αρνιού

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η κυβέρνηση φαίνεται να έχει καταλήξει στις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα επιτρέπεται να μπορεί κάποιος να σουβλίσει αρνί.

Εκτός από την έξοδο προς την επαρχία για τις ημέρες του Πάσχα, ένα άλλο θέμα που απασχολεί την κυβέρνηση είναι το τι θα γίνει ανήμερα του Πάσχα με το σούβλισμα του αρνιού.

Όλοι είμαστε συνηθισμένοι είτε να υποδεχόμαστε φίλους και συγγενείς στο σπίτι εκείνη την ημέρα για το απαραίτητο ψήσιμο, είτε να πηγαίνουμε εμείς σε αυτούς. Κάτι που, όπως εύκολα καταλαβαίνετε, σημαίνει συνωστισμό και υψηλό κίνδυνο εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Γι’ αυτό και οι υπεύθυνοι αναζητούσαν τρόπο για να το αποφύγουμε αυτό και φαίνεται να έχουν καταλήξει σ’ ένα πλάνο, το οποίο προς το παρόν δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα έχει την μορφή σύστασης ή θα πρόκειται για κάτι πιο… αυστηρό.

Σύμφωνα με αυτό, λοιπόν, το ψήσιμο σε ανοιχτές αυλές, σε πιλοτές πολυκατοικιών ή σε ταράτσες δεν θα γίνει, καθώς όλο και κάποιος θα περάσει από εκεί και θα καθίσει στην παρέα, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μεταδοθεί ο ιός.

Αν όμως κάποιος έχει κλειστή αυλή ή μεγάλο μπαλκόνι μπορεί να ρίξει το σούβλισμά του, αλλά θα πρέπει αυστηρά να συμμετέχουν μόνο τα μέλη που κατοικούν στο σπίτι. Άρα είναι κάπως υπερβολή ένα ολόκληρο αρνί…

Αντιθέτως μπορούν να βολευτούν το φούρνο ή διάφορα άλλα εδέσματα που μπαίνουν σε ψησταριά, όπως είναι τα παϊδάκια, οι μπριζόλες, τα λουκάνικα κτλ.

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστηκε 897 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.