Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:17 πμ
 
wm small
Τρίτη, 07 Απριλίου 2020 15:23

ΕΠΑΜ: Ανακοίνωση συμπαράστασης στις κινητοποιήσεις της ΟΕΝΓΕ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ανακοίνωση συμπαράστασης στις κινητοποιήσεις της ΟΕΝΓΕ

Ανακοίνωση της Π.Γ. του ΕΠΑΜ

Η επιδημία του κορωνοϊού ήρθε να αποκαλύψει με τον πιο δραματικό τρόπο την καταστροφή που έχει επιφέρει στο δημόσιο σύστημα υγείας η σκληρή, νεοφιλελεύθερη πολιτική που ακολουθείται στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Τα δημόσια νοσοκομεία μας, αποδεκατισμένα από εξοπλισμό και υλικά, υποστελεχωμένα, εξαιτίας των μνημονιακών περικοπών, ήδη από χρόνια τώρα στέκονται όρθια μόνο χάρη στο φιλότιμο και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού τους προσωπικού.

Αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι καλούνται τώρα να σηκώσουν το βάρος της αντιμετώπισης της επιδημίας και έχουν αναδειχθεί, δίκαια, σε πρωταγωνιστές αυτής της προσπάθειας που η ίδια η κυβέρνηση χαρακτήρισε ως «πόλεμο». Και τη δίνουν τη μάχη καθημερινά, αγόγγυστα και με το σθένος που αρμόζει στο λειτούργημά τους, το οποίο δεν έχει καν αναγνωριστεί ως βαρύ και ανθυγιεινό. Αυτό που εισπράττουν ως αντάλλαγμα είναι από τη μια μεριά ο θαυμασμός και η εκτίμηση της κοινωνίας και από την άλλη η υποκρισία και η αδιαφορία της κυβέρνησης. Η οποία κυβέρνηση εξαντλεί την υποστήριξή της στα ανέξοδα «μπράβο» και «χειροκροτήματα», ενώ ταυτόχρονα όχι μόνο κωφεύει στα αιτήματά τους, αλλά προσπαθεί και να τα φιμώσει!

Στις 19 Μαρτίου, οι αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης των «χειροκροτητών» αρνήθηκαν να συναντηθούν με αντιπροσωπεία της ΟΕΝΓΕ και να ακούσουν τις προτάσεις των γιατρών για την αντιμετώπιση της επιδημίας. Στη 1 Απριλίου, η κρατική τηλεόραση «έθαψε» κυριολεκτικά τη συνέντευξη τύπου που έδωσαν σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και δεν έκανε την παραμικρή αναφορά στο γεγονός. Και την επομένη, ο υφυπουργός Υγείας έφτασε στο σημείο να αποκαλέσει ψεύτες τους γιατρούς που διαμαρτυρήθηκαν για την ακαταλληλότητα των μέσων προστασίας που τους παρασχέθηκαν, ενώ παράλληλα οι διοικήσεις πολλών νοσοκομείων, προβαίνουν σε απαγορεύσεις στους νοσοκομειακούς γιατρούς να κάνουν δημόσια δηλώσεις! Επιστρατεύεται κάθε πρόσφορο μέσο προκειμένου να μην υπάρξει ρωγμή στην εικόνα της «επιτυχίας» που θέλει να προβάλλει η κυβέρνηση, και, φυσικά, να μην υπάρξει ούτε ψήγμα αμφισβήτησης για την ορθότητα και την αποτελεσματικότητα των «μέτρων».

Σήμερα, 7 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα της Υγείας, η ΟΕΝΓΕ αποφάσισε να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, με συμμετοχή πολλών ιατρικών συλλόγων ανά τη χώρα, για να ακουστεί η φωνή αυτών που εύκολα χαρακτηρίζονται «ήρωες», αλλά δύσκολα ακούγονται όταν διεκδικούν το δίκιο τους. Οφείλουμε όλοι να σταθούμε στο πλευρό τους! Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων, γιατί αφορά την υγεία μας και τη ζωή μας.

Το ΕΠΑΜ δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στις κινητοποιήσεις των γιατρών και απαιτεί την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
  • Πλήρης επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • ΜΑΠ – Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί δίνουν τη μάχη τους, μετρώντας ήδη θύματα ανάμεσά τους. Οι κυβερνώντες οφείλουν επιτέλους να ακούσουν την αγωνία τους, που είναι αγωνία ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας. Ειδάλλως θα φέρουν την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για όλες τις δυσοίωνες εξελίξεις.

Αθήνα, 7 Απριλίου 2020
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

Διαβάστηκε 1478 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/