Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:55 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020 19:20

Μικρή παράταση για την πρώτη κατοικία θέλουν οι θεσμοί

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Επιφυλακτικοί εμφανίζονται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι θεσμοί στην πρόθεση της Αθήνας για παράταση του νόμου ισχύος της προστασίας της πρώτης κατοικίας έως το τέλος του 2020. Υπενθυμίζεται ότι η νομική προστασία ισχύει μέχρι τις 30 Απριλίου.

Τραπεζικές πηγές τονίζουν στο Euro2day.gr ότι τα πρώτα μηνύματα από την πλευρά των θεσμών κάνουν λόγο για παράταση από 2 έως 4 μήνες, δηλαδή μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Το επίσημο αίτημα προς τους θεσμούς από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης αναμένεται να τεθεί αρχικά στη σημερινή τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των θεσμών και εν συνεχεία στο Eurοgroup.

Τραπεζική πηγή με γνώση του σκεπτικού των δανειστών επισημαίνει ότι «είναι δύσκολο να δεχθούν την παράταση των 8 μηνών που ζητά η ελληνική πλευρά, με δεδομένο πως το βασικό σενάριο που τρέχει όσον αφορά τα ορόσημα της κρίσης του κορωνοϊού σε πανευρωπαϊκό επίπεδο είναι βασισμένο σε δύο κρίσιμες ημερομηνίες, η πρώτη τέλος Ιουνίου και η δεύτερη τέλος Αυγούστου και μετά βλέποντας και κάνοντας. Ανάλογα με τις εξελίξεις γύρω από την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού, φαντάζει πιο ρεαλιστική η παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας από 2 έως 4 μήνες, ωστόσο ακόμα τίποτα δεν έχει κλειδώσει».

Τα δικαστήρια
Με δεδομένο ότι έχει ξεκινήσει η συζήτηση ότι τα αυστηρά μέτρα-ανάχωμα στην εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως η απαγόρευση της κυκλοφορίας, θα επεκταθούν κατά πάσα πιθανότητα και τον Μάιο, αυτό σημαίνει ότι τα δικαστήρια θα παραμείνουν κλειστά για όσο χρειαστεί. Γεγονός που εκ των πραγμάτων στηρίζει το επιχείρημα για παράταση της ισχύος του νόμου, με στόχο να δοθεί στους πολίτες περισσότερος χρόνος να μπουν στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα και να ολοκληρώσουν τις αιτήσεις τους, προκειμένου να πάρουν την προστασία. Επιπλέον χρόνος χρειάζεται και για τις τράπεζες, οι οποίες από την πλευρά τους πρέπει να δώσουν σε όσους δικαιούνται από τον νόμο τις σχετικές προτάσεις-ρυθμίσεις του δανείου.

«Οι συνέπειες της κρίσης πάγωσαν τη διαδικασία παραγωγής ρυθμίσεων για τη συγκεκριμένη κατηγορία δανειοληπτών. Τουλάχιστον φρέναραν τον ρυθμό, καθώς έχουν προκύψει σοβαρότερα προβλήματα, τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και αφορούν εργαζομένους και επιχειρήσεις που βρέθηκαν και θα βρεθούν άμεσα σε εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση λόγω του κορωνοϊού, με αιχμή την αναστολή δόσεων», επισημαίνει έτερη τραπεζική πηγή.

πηγή : euro2day.gr

Διαβάστηκε 872 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.