Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  8:49 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020 19:02

Κορωνοϊός: Αλλάζει η διαδικασία μεταφοράς του Αγίου Φωτός – Πώς θα έρθει στην Ελλάδα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Λόγω των συνθηκών από την εξάπλωση της πανδημίας, η διαδικασία θα διαφοροποιηθεί από την πρακτική που ακολουθείτο τα προηγούμενα έτη, με γνώμονα τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών

Το θέμα της διαδικασίας μεταφοράς και υποδοχής του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα στην Ελλάδα συζήτησαν ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Βλάσης, και ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου, αρχιμανδρίτης κ. Δαμιανός.

«Λόγω των συνθηκών από την εξάπλωση της πανδημίας, η διαδικασία θα διαφοροποιηθεί από την πρακτική που ακολουθείτο τα προηγούμενα έτη, με γνώμονα τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνάντηση το υπουργείο Εξωτερικών.

Η διαδικασία μεταφοράς του

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το Άγιο Φως δεν πρόκειται να έλθει στην Ελλάδα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, αλλά με στρατιωτικό αεροσκάφος.

Όπως αναφέρει το εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων «Βήμα Ορθοδοξίας», σε αυτό δεν θα επιβαίνει εκπρόσωπος της κυβέρνησης, αλλά ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου με έναν συνοδό, καθώς και ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος, επίσης με έναν συνοδό. Από το αεροπλάνο μάλιστα, δεν πρόκειται να αποβιβαστεί κανείς στο Ισραήλ, καθώς το Άγιο Φως θα μεταφερθεί με ειδικό απεσταλμένο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο υφυπουργός Εξωτερικών θα υποδεχθεί το Άγιο Φως στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», όπου η τελετή παραλαβής θα είναι λιτή.

Αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι πώς θα γίνει η μεταφορά του σε όλη την Ελλάδα και αν θα υπάρξουν ειδικές πτήσεις.

agriniopress.gr

Διαβάστηκε 747 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.