Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  11:11 μμ
 
wm small
Σάββατο, 04 Απριλίου 2020 22:04

“Ενωμένο Εμπόριο”: εθνική προτεραιότητα η στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Σ’ αυτή την πρωτόγνωρη δοκιμασία πρέπει κατά την γνώμη μας να αποτελέσει για την πολιτεία εθνική προτεραιότητα η στήριξη των εκατοντάδων χιλιάδων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων με τους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους σαυτές , για να εξακολουθούν και στο μέλλον να υπάρχουν και να εξακολουθούν να αποτελούν τον κορμό της εθνικής μας οικονομίας όπως όλοι υποστηρίζουν», αναφέρει ο συνδυασμός «Ενωμένο Εμπόριο με αξιοπιστία και προοπτική» που μετέχει στις διεργασίες του εμπορικού συλλόγου Αγρινίου. Η ανακοίνωση:

ΕΝΩΜΕΝΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΜΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Ο συνδυασμός μας σε όλο το χρονικό διάστημα αυτής της πρωτόγνωρης περιπέτειας που όλοι βιώνουμε προσπάθησε και θα εξακολουθεί να προσπαθεί να επικοινωνεί μαζί σας όποτε κρίνει ότι αυτό είναι αναγκαίο για να σας ενημερώσει.

Πλησιάζουμε ημερολογιακά τις ημέρες του Πάσχα και ποιος θα μπορούσε να φαντασθεί πριν λίγο καιρό ότι θα βρισκόμαστε μπροστά σε τέτοιες εικόνες που δυστυχώς παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Η επιδημία του κορονοιού έχει αναδείξει με τραγικό τρόπο το πόσο σημαντική είναι η υγεία όχι μόνο η ατομική αλλά και η δημόσια η οποία έχει σηκώσει και στη χώρα μας το βάρος της αντιμετώπισης του σε πρωτόγνωρες συνθήκες ,με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να υπερβάλλουν εαυτούς.

Περιμένοντας να τελειώσει η περιπέτεια αυτής της επιδημίας ο νους πηγαίνει στην επόμενη μέρα .Η ζημιά που έχει γίνει στην οικονομία είναι τεράστια και όλοι όσοι ασχολούμαστε στο στεγασμένο εμπόριο είμαστε έντονα προβληματισμένοι και συνάμα ανήσυχοι για την εξέλιξη αυτή .Πρέπει να αναφέρουμε ότι το υποχρεωτικό κλείσιμο των καταστημάτων για λόγους υγείας δεν έχει συμβεί ποτέ μεταπολεμικά.

Σίγουρα η επόμενη μέρα δεν θα είναι μία συνηθισμένη . Οι συνάδελφοι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν συσσωρευμένες υποχρεώσεις .Υπάρχουν επιχειρήσεις που τις ημέρες που Πάσχα πραγματοποιούν το μεγαλύτερο μέρος του ετήσιου τζίρου τους και άρα μπορεί κανείς να αντιληφθεί ότι τα έσοδα αυτά πλέον χάνονται, και πόσο μεγάλη ζημιά υφίστανται οι επιχειρήσεις αυτών των συναδέλφων. Το γεγονός ότι η πολιτεία έλαβε μέτρα με μετάθεση των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για επόμενους μήνες είναι μεν προσωρινή ανακούφιση αλλά τα έσοδα που θα υπήρχαν αυτό το διάστημα χάθηκαν.

Το πιο σωστό και δίκαιο θα ήταν η πολιτεία να καλύψει για αυτούς τους μήνες που οι επιχειρήσεις παραμείνουν αναγκαστικά κλειστές τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις συνολικά. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι τους επόμενους μήνες του καλοκαιριού οι συνάδελφοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις φορολογικές υποχρεώσεις τους (φόρος εισοδήματος ,Ενφια) και μπορεί να σκεφθεί κανείς πως θα μπορέσουν να τις καλύψουν με τις υπάρχουσες συνθήκες στην αγορά ,άρα θα πρέπει από την πολιτεία να γίνει πρόβλεψη και γι αυτές.

Επίσης έχει παρατηρηθεί αυτό το διάστημα της κρίσης του κορωνοιού που τα super markets είναι ανοιχτά να μην διαθέτουν μόνο όπως σωστά πρέπει να κάνουν είδη διατροφής αλλά το σύνολο των προιόντων που έχουν, καθώς και να τα διαφημίζουν ενώ καταστήματα λιανικής με τα ίδια προιόντα να είναι αναγκαστικά κλειστά κάτι που σε χώρες της Ευρώπης έχει προβλεφθεί για την περίοδο αυτή και δεν επιτρέπεται η διάθεση τους.

Θα πρέπει ακόμη να αναφέρουμε ότι η ελεύθερη λειτουργία του ηλεκτρονικού εμπορίου αποτελεί αθέμιτο ανταγωνισμό προς όλες εκείνες τις επιχειρήσεις του στεγασμένου εμπορίου που με απόφαση της πολιτείας είναι υποχρεωτικά κλειστές ,καθώς το ίδιο συμβαίνει και με τη διακίνηση των βιομηχανικών προιόντων στις λαικές αγορές όπου εκεί μάλιστα παρατηρείται και μεγάλη προσέλευση πολιτών κάτι υπό τις παρούσες συνθήκες γίνεται προσπάθεια να μην συμβαίνει. ‘Aλλωστε δεν ήταν και αυτός ό λόγος που τα καταστήματα έκλεισαν;

Η απόφαση για μείωση των ενοικίων κατά 40% είναι σωστή για τους δύο μήνες και οι ιδιοκτήτες των ακινήτων πρέπει να αντιληφθούν την μεγάλη ζημιά που υφίστανται οι μικρές επιχειρήσεις και να κατανοήσουν ότι πρέπει να δείξουν ανοχή στους ενοικιαστές συναδέλφους που επί πολλά χρόνια είναι συνεπείς. Στο θέμα των επιταγών για τους συναδέλφους που τις χρησιμοποιούν για τις συναλλαγές τους με προμηθευτές αλλά και για εκείνους που χρησιμοποιούν μετρητά για τους ίδιους λόγους θα πρέπει να υπάρξει απόφαση για χρηματοδότηση όλων με κεφάλαια κίνησης για την κάλυψη τους με ευνοικούς όρους.

Η πολιτεία σαυτές τις ακραίες συνθήκες που ασφαλώς πρώτη προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας οφείλει να λάβει και ακραία μέτρα για την επανεκκίνηση της ατμομηχανής της οικονομίας για να μπορέσουν όλοι οι κρίκοι της αλυσίδας να λειτουργήσουν.
Σαυτή την πρωτόγνωρη δοκιμασία πρέπει κατά την γνώμη μας να αποτελέσει για την πολιτεία εθνική προτεραιότητα η στήριξη των εκατοντάδων χιλιάδων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων με τους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους σαυτές , για να εξακολουθούν και στο μέλλον να υπάρχουν και να εξακολουθούν να αποτελούν τον κορμό της εθνικής μας οικονομίας όπως όλοι υποστηρίζουν.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 853 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.