Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:24 μμ
 
wm small
Σάββατο, 04 Απριλίου 2020 10:40

Το Κέντρο Λόγου και Τέχνης "Διέξοδος" προτείνει τρόπο απόδοσης τιμών στους εξοδίτες της Ι.Π. Μεσολογγίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

πρωτοΤιμή στους Εξοδίτες

Η πρωτόγνωρη κατάσταση την οποία βιώνει η ανθρωπότητα το τελευταίο διάστημα και ο κίνδυνος που αυτή ενέχει για όλους, επιβάλλει τον περιορισμό μας στην ασφάλεια του σπιτιού.

Ο περιορισμός αυτός, που έχει οδηγήσει και στην ματαίωση των Γιορτών Εξόδου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, δεν μπορεί να ματαιώσει και την οφειλόμενη εκ μέρους μας τιμή σε εκείνους που εθελούσια, ήρεμα και προμελετημένα πορεύτηκαν προς τον θάνατο για να σώσουν την αξιοπρέπεια των ελεύθερων ανθρώπων όπου γης.

Γι΄αυτό καλούμε όλους το Σάββατο του Λαζάρου από τις 7.30 το απόγευμα και μέχρι να νυχτώσει να τοποθετήσουν, σύμφωνα με την παλιά συνήθεια των Μεσολογγιτών, στην πόρτα, στο παράθυρο ή στο μπαλκόνι του σπιτιού τους ένα κεραμίδι, πάνω στο οποίο να καίγεται ένα καρβουνάκι με λιγοστό λιβάνι.

Έτσι, αφού οι συνθήκες δεν επιτρέπουν να τιμήσουμε κατά τα ειωθότα το κορυφαίο και ανεπανάληπτο γεγονός της Εξόδου Μεσολογγίου, τουλάχιστον να το πράξουμε με έναν διαφορετικό τρόπο, απόλυτα συμβατό στη μνήμη των γενναίων υπερασπιστών της Φρουράς της Ιεράς Πόλεως.

Διαβάστηκε 1997 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 04 Απριλίου 2020 11:54
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.