Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 04 Απριλίου 2020 10:37

Κορωνοϊός: Στους πέντε νομούς η Αιτωλοακαρνανία που δεν έχει ούτε ένα κρούσμα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
MAIΠαθολογίας – Λοιμωξιολογίας, Σ. Τσιόδρας δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας κορωνοϊού στη χώρα μας.
 
Ωστόσο μόνο την Παρασκευή θρηνήσαμε 10 νεκρούς, (63 συνολικά) με τον κορωνοϊό να επιβεβαιώνει την προειδοποίηση του κ. Τσιόδρα πως αν εφησυχάσουμε ο ιός θα μας διαλύσει.
Στην «Ημερήσια έκθεση» του ΕΟΔΥ που εκδόθηκε χθες τα στοιχεία αφορούν σε περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από τον κορωνοϊό με βάση δεδομένα που δηλώθηκαν και καταγράφηκαν μέχρι τις 15:00 της 3ης Απριλίου.
 
Έτσι, σύμφωνα με αυτά, τα νέα επιβεβαιωμένα εργαστηριακά κρούσματα της νόσου είναι 99. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.613 (ημερήσια μεταβολή +6,5%), εκ των οποίων 54,4% άνδρες. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 92 (76,9% άνδρες).
 
Οι νομοί στους οποίους δεν υπάρχει επισήμως επιβεβαιωμένο είναι οι εξής:
 
Γρεβενών
Καρδίτσας
Ευρυτανίας
Αιτωλοακαρνανίας
Φωκίδας
 
Από το σύνολο των 1.613 κρουσμάτων, 335 (20,8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 563 (34,9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 49 έτη (εύρος 0 έως 95 ετών).
xiromeronews.blogspot.com
Διαβάστηκε 838 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.