Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020 11:29

Κορωνοϊός – Φορολογικές δηλώσεις: Παρατείνεται η υποβολή τους

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι λογιστές ασχολούνται με τις διαδικασίες επιδότησης και αναστολών σε όσους πλήττονται – Παράταση και των προθεσμιών καταβολής φορολογικών υποχρεώσεων σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις

Προς παράταση βαίνει λόγω κορωνοϊού, η έναρξη της υποβολής φορολογικών δηλώσεων. Κύριος λόγος είναι ο φόρτος εργασίας των λογιστών για τις διαδικασίες επιδότησης και αναστολών σε όσους πλήττονται (πλατφόρμες για τα 800 ευρώ κλπ) και όχι η αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων των πολιτών αφού, ακόμα και εάν ξεκινούσαν άμεσα οι υποβολές, κανείς δεν θα πλήρωνε πριν τον Ιούνιο, ενώ αντιθέτως εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχοι θα ελάμβαναν άμεσα επιστροφές φόρων ή προνοιακά επιδόματα του 2020.

Ο  υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στην ΕΡΤ άφησε χθες ανοιχτό το ενδεχόμενο να πάει πίσω η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων καθώς, όπως είπε, «δεν είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή για τέτοιες δραστηριότητες, δεδομένου ότι προέχει η συμπλήρωση των αιτήσεων που απαιτούνται για επιχειρήσεις και εργαζόμενους που πλήττονται λόγω του κορονοϊού».

Παρατάσεις φόρων

Παράλληλα, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και η απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου για την παράταση των προθεσμιών καταβολής φορολογικών υποχρεώσεων σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που δικαιούνται την έκπτωση 25%, εφόσον επιλέξουν την έγκαιρη εξόφληση παρότι έχουν το δικαίωμα να κάνουν χρήση του μέτρου της αναστολής.

Σύμφωνα με την απόφαση «παρατείνονται έως και την 10.04.2020 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στη Φορολογική Διοίκηση οφειλών που λήγουν την 30.03.2020 και την 31.03.2020, των επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων που δικαιούνται το ευεργέτημα της έκπτωσης ποσοστού είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) του άρθρου πρώτου της από 30.03.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (75 Α΄) «Μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού COVID – 19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις», η οποία τροποποίησε την από 11.3.2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (55 Α΄). Έως την ίδια ημερομηνία και για τα ίδια ως άνω πρόσωπα παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των οφειλών που τελούν σε καθεστώς ρύθμισης/διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής, των οποίων οι δόσεις λήγουν την 31.03.2020».

newmoney.gr

Διαβάστηκε 776 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.