Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020 00:32

«Χέρι βοηθείας» για τα αδέσποτα του δήμου Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Έκκληση να μην εγκαταλείπουν τα δεσποζώμενα ζώα οι ιδιοκτήτες τους από την Πρόεδρο της Φιλοζωικής Αγρινίου Βούλα Αναγνωστοπούλου και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Σπύρο Φλώρο. Καλύφθηκαν οι ανάγκες των αδέσποτων. Ποιο είναι το μήνυμα τους    

Έκκληση προς όλους τους φιλόζωους που βγάζουν τα κατοικίδιά τους βόλτα κάνουν οι άνθρωποι της Φιλοζωικής Οργάνωσης Αγρινίου και της αρμόδιας Αντιδημαρχίας Αγρινίου ώστε να έχουν τροφή μαζί τους, την οποία να προσφέρουν στα αδέσποτα που συναντούν στο δρόμο τους. Παράλληλα το παρήγορο είναι ότι μετά από την απαγόρευση της κυκλοφορίας, αλλά και λίγο πριν, με την παρουσία του φονικού ιού στην Ελλάδα, η Φιλοζωική και ο δήμος Αγρινίου συντονίστηκαν και κατάφεραν να καλύψουν τις ανάγκες των αδέσποτων σε όλο το φάσμα του δήμου!

H Πρόεδρος της Φιλοζωικής Οργάνωσης Αγρινίου Βούλα Αναγνωστοπούλου

«Οι άνθρωποι της φιλοζωικής και εθελοντές που παρουσιάστηκαν μπορούμε με την βοήθεια του δήμου να καλύψουμε τις ανάγκες σε πολύ μεγάλο βαθμό περίπου 200 ζώων που υπάρχουν σε διάφορα σημεία του δήμου. Ευχαριστώ τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Σπύρο Φλώρο για την συνεργασία και την κινητοποίηση» τόνισε η Πρόεδρος της Φιλοζωικής Οργάνωσης Αγρινίου Βούλα Αναγνωστοπούλου, η οποία συμπλήρωσε: «ευχαριστώ και κάποιους φιλόζωους που φροντίζουν τα σκυλάκια ή τα γατάκια που υπάρχουν στην γειτονιά τους. Ωστόσο το σημαντικότερο είναι και κάνω έκκληση γι’ αυτό όσοι βγάζουν βόλτα τα κατοικίδιά τους  αυτό το διάστημα να έχουν τροφή μαζί τους και να την προσφέρουν στα αδέσποτα που συναντούν στο δρόμο τους. Το παράλογο σε όλη αυτή την ιστορία είναι πως με το που άρχισαν τα δύσκολα, αν και ξεπεράστηκαν προβλήματα που είχαμε, διαπιστώσαμε πως σε διάφορα χωριά του δήμου οι κάτοικοι εγκατέλειπαν τα κατοικίδιά τους και το χειρότερο είναι πως τους έριχναν φόλες.  Σε δύο – τρία χωρία της περιοχής υπήρχαν στιγμές που κάθε 300 μέτρα βρίσκαμε και νεκρό σκύλο. Είναι συνταρακτικό αυτό».

Ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Φλώρος

Ταυτόχρονα ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Σπύρος Φλώρος ανέφερε: «πάντα με την συνεργασία της φιλοζωικής οργάνωσης Αγρινίου και μετά από συναντήσεις που πραγματοποιήσαμε με τα μέλη της βρήκαμε μια λύση ώστε τα αδέσποτα σε όλο το δήμο Αγρινίου να φροντίζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πέραν της εξασφάλισης της τροφής τους. Σημασία έχει να υπάρχει μέριμνα από τους πολίτες και να μην εγκαταλείπουν τα κατοικίδιά τους σε τόσο κρίσιμες στιγμές. Ένα ζωάκι δεν έχει ανάγκη μόνο από τροφή, χρειάζεται φάρμακα, κάποια χρειάζονται στενή παρακολούθηση από κτηνίατρο κλπ. Ακόμη καλό είναι όλοι μας αν εντοπίσουμε ένα αδέσποτο μην το εγκαταλείψουμε στην τύχη του, αλλά να το φροντίσουμε. Το στοίχημα είναι η μέριμνα των συμπολιτών μας για τα ζώα τους και να μην τα εγκαταλείπουν».

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 963 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.