Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020 11:22

Κορωνοϊός: Τα νέα, αυστηρότερα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το «συρτάρι» με τα σενάρια νέων μέτρων έχει ανοίξει πλέον η κυβέρνηση, που εξετάζει την επιβολή αυστηρότερων περιορισμών σε περίπτωση που συνεχιστούν εικόνες όπως αυτές που καταγράφηκαν στην Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης αλλά και έξω από τράπεζες. 

Την ίδια ώρα, ενισχύεται και η δημόσια Υγεία. Η κυβέρνηση, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, παρέβαλε χθες 13,5 εκατ. προστατευτικές μάσκες, τις οποίες δώρισε το Ίδρυμα Ωνάση.

Ωστόσο, όσο μεγάλη και σημαντική και αν είναι η βοήθεια σε ιατροφαρμακευτικό υλικό, τίποτε δεν βοηθά περισσότερο από τα προληπτικά μέτρα –την καραντίνα και τον περιορισμό στις άσκοπες μετακινήσεις.

Ένα από τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση –εφόσον δεν τηρηθούν μέτρα ασφαλείας που βρίσκονται ήδη σε ισχύ και κινδυνεύσει η υγεία των πολιτών- είναι ο καθορισμός συγκεκριμένου χρόνου που θα μπορεί κάποιος πολίτης να παραμένει εκτός σπιτιού.

Παράλληλα, στο «τραπέζι» βρίσκεται και η πρόταση ο κάθε πολίτης να έχει το δικαίωμα να στέλνει έως δύο μηνύματα ημερησίως στο 13033.

Την ίδια ώρα, για να αποφευχθούν σκηνές όπως αυτές που δημιουργήθηκαν έξω από τράπεζες, η κυβέρνηση επεξεργάζεται το ενδεχόμενο τον επόμενο μήνα (τον Μάιο) η καταβολή συντάξεων να γίνει σταδιακά, νωρίτερα από τον καθορισμένο χρόνο και με απόσταση ημερών, ώστε να μην συνωστίζονται οι πολίτες έξω από τα τραπεζικά καταστήματα.

Προτεραιότητα δίνεται επίσης και στην ασφάλεια των ανθρώπων που εργάζονται βοηθώντας στα νοσοκομεία ή τις μονάδες υγείας.

cnn.gr

Διαβάστηκε 884 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020 12:11
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.