Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  1:03 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020 11:20

Πιερρακάκης: Πάνω από 100.000 στην άυλη συνταγογράφηση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μεσώ του gov.gr διεκπεραιώνονται στο εξής γνήσιο υπογραφής, εξουσιοδοτήσεις και υπεύθυνες δηλώσεις

Περισσότεροι από 100.000 πολίτες έχουν εγγραφεί ήδη στο σύστημα άυλης συνταγογράφησης, σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακακη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3  και στον Άρη Πορτοσάλτε ο κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι οι πολίτες έχουν πλέον τη δυνατότητα να λαμβάνουν τις ιατρικές τους συνταγές στο κινητό τους, χωρίς να χρειάζεται να τις προσκομίζουν τυπωμένες στον φαρμακοποιό, καθώς έχει τεθεί σε λειτουργία η εφαρμογή για την άυλη συνταγογράφηση μέσω του gov.gr .

Εξήγησε ότι οι πολίτες μπορούν να εισέλθουν στην εφαρμογή χρησιμοποιώντας τους κωδικούς Taxisnet και τον ΑΜΚΑ τους.

Η εκτέλεση της συνταγής από τον φαρμακοποιό θα γίνεται με τον κωδικό που θα έχει σταλεί από τον γιατρό με μήνυμα sms στον πολίτη και εφόσον εκείνος έχει μαζί του ταυτότητα.

Επιπλέον όπως ανέφερε ο κ. Πιερρακακης μεσώ του gov.gr διεκπεραιώνονται στο εξής γνήσιο υπογραφής, εξουσιοδοτήσεις και υπεύθυνες δηλώσεις.

Πηγή: skai.gr

Διαβάστηκε 861 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.