Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  7:24 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020 00:23

Αιτωλοακαρνανία: Σταδιακά προχωρά η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση – Προβλήματα για τους μαθητές ορεινών περιοχών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

On line όλο και περισσότεροι μαθητές

Συνεχώς αυξάνονται οι συμμετοχές στην εξ αποστάσεως διδασκαλία και κυρίως των  μαθητών της Γ λυκείου των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ. Αρκετοί μαθητές στα ορεινά της Αιτωλοακαρνανίας εκτός εξ αποστάσεως διδασκαλίας. Ποιοι είναι οι αριθμοί των συμμετεχόντων στην εξ αποστάσεως διδασκαλία   

Από την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε η εξ αποστάσεως διδασκαλία στην Αιτωλοακαρνανία με το 50% των μαθητών να έχει ήδη εγγραφεί στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας και με την συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών να είναι ήδη «μέσα» στην πλατφόρμα.

Οι εγγραφές των μαθητών στην πλατφόρμα είναι σε εξέλιξη ακόμη ενώ χθες, μέσω τηλεδιάσκεψης, το υπουργείο Παιδείας έδωσε στους εκπαιδευτικούς της Αιτωλοακαρνανίας μια νέα πλατφόρμα, τύπου Skype, μέσω της οποίας οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές θα μπορούν να έχουν οn line επαφή. Η πρώτη πλατφόρμα που είχαν στην διάθεσή τους εκπαιδευτικοί και μαθητές ήταν ασύγχρονη και η επικοινωνία γίνονταν ως εξής: αρχικά ο εκπαιδευτικός έστελνε υλικό στους μαθητές, οι οποίοι όταν το έβλεπαν το επεξεργάζονταν και έστελναν τις ερωτήσεις τους στον εκπαιδευτικό τους κλπ.

Ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, Χρήστος Κολοβός

Ακόμη, από χθες ξεκίνησε στην ΕΡΤ2 εκπαιδευτικό πρόγραμμα, κάτι που θα βοηθήσει πολύ εκπαιδευτικούς και μαθητές καθώς σε πολλές περατώσεις υπάρχει πρόβλημα επικοινωνίας. Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστο Κολοβό: «σε ορεινές περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας λ.χ. Βάλτος, ορεινό Θέρμο και γενικότερα ορεινή Τριχωνίδα, υπάρχει ζήτημα με την επικοινωνία μαθητών και εκπαιδευτικών, καθώς πολλοί μαθητές δεν έχουν Internet ή δεν έχουν καλό σήμα ή ακόμη – ακόμη δεν διαθέτουν καν υπολογιστή. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις οι εκπαιδευτικοί μιλάνε μέσω τηλεφώνου με τους μαθητές τους, ώστε να μπορούν να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο. Ακόμη η εκπαιδευτική τηλεόραση στην ΕΡΤ2 είναι εργαλείο για τους μαθητές αυτούς, ενώ οι εκπαιδευτικοί θα εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα, ώστε και τα παιδιά αυτά να έχουν ό,τι χρειάζεται στο πλαίσιο της διδασκαλίας».

O Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστος Καζαντζής

Η εγγραφή εκπαιδευτικών και μαθητών στην νέα πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας, της οποίας η χρήση είναι περίπου σαν το Skype, θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ενώ το ενθαρρυντικό στοιχείο σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστο Καζαντζή: «οι συμμετοχή των μαθητών της Γ λυκείου της ΓΕΛ, αλλά και των ΕΠΑΛ, αυξάνονται συνεχώς, όπως αυξάνεται και η ύλη που είναι διαθέσιμη μέσω της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης».

Ο κ. Καζαντζής μιλώντας στην «Σ» ανέφερε: «τα μαθήματα στην Γ λυκείου στα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ ξεκίνησαν από την προηγούμενη εβδομάδα. Τις τρείς πρώτες ημέρες υπήρχαν διαθέσιμα 625 μαθήματα και συμμετείχαν 282 εκπαιδευτικοί και 3.371 μαθητές από τους 12.000 περίπου που υπάρχουν στην Αιτωλοακαρνανία. Αυτή την στιγμή, με την αύξηση του υλικού στην εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, στο νομό υπάρχουν 2.600 μαθήματα διαθέσιμα σε σύγχρονη και ασύγχρονη εκπαίδευση, ενώ μέσα σε δύο ημέρες διαπιστώθηκε πως ήταν οn line το 25% των μαθητών, ενώ να σημειώσουμε πως οι εγγραφές συνεχώς αυξάνονται ενώ τα μαθήματα σε Γυμνάσιο και  τις πρώτες τάξεις του Λυκείου ξεκινάνε σήμερα ή αύριο». Την ίδια στιγμή ο κ. Καζαντζής σχετικά με τα προβλήματα πρόσβασης όλων των μαθητών στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση σημείωσε: «είναι υπαρκτό αυτό το πρόβλημα. Κάποιοι μαθητές δεν έχουν καλό σήμα στην καλύτερη περίπτωση, ενώ άλλοι δεν διαθέτουν internet ή και υπολογιστή. Ακόμη και σε δύσκολες περιπτώσεις η πρόθεσή μας είναι να φτάσουν οι σημειώσεις σε όλα τα παιδιά και γι’ αυτό υπάρχει η πρόβλεψη συγκεκριμένη ώρα με συγκεκριμένη διαδικασία οι μαθητές να μπορούν μέσω σταθερού τηλεφώνου να ακούν τι λέει ο εκπαιδευτικός στην εξ αποστάσεως διδασκαλία. Αντιλαμβανόμαστε όλοι  πως άμεσα είναι δύσκολο μαθητές, γονείς, αλλά και εκπαιδευτικοί να μάθουν την χρήση της τεχνολογίας στο κομμάτι της εκπαίδευσης άμεσα, αλλά το θετικό είναι πως υπάρχει ενδιαφέρον από τα παιδία και υπάρχει και αύξηση στην συμμετοχή, ελπίζουμε να εκμεταλλεύονται το υλικό και την εξ αποστάσεως διδασκαλία και να μην έμειναν μόνο στην εγγραφή».

Κώστας Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”      

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 847 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.