Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:57 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020 00:17

Ανακοίνωση της ΠΓ του ΕΠΑΜ: Επανασυνδέστε εδώ και τώρα το ηλεκτρικό ρεύμα στη ΒΙΟΜΕ!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το κόψιμο του ρεύματος στη ΒΙΟΜΕ από τη ΔΕΗ, με κυβερνητική εντολή, έγινε με επιχειρησιακές μεθόδους τύπου κομάντος. Υπό την κάλυψη διμοιριών ΜΑΤ και με κλούβες, χαράματα, μέσα στο μαύρο σκοτάδι, στέρησαν τη δυνατότητα συνέχισης της παραγωγικής δραστηριότητας από μια αυτοδιαχειριζόμενη επιχείρηση που τιμάει την ντόπια βιομηχανική παραγωγή.

Δεν είναι μόνο η υποκρισία της διοίκησης της ΔΕΗ, της οποίας έχουν στραγγαλίσει τον δημόσιο χαρακτήρα της, χρησιμοποιώντας την για να υπομονεύει κάθε παραγωγική ικμάδα αυτού του τόπου και η οποία έκανε τα «στραβά μάτια» στα επί δεκαετίες διογκωμένα χρέη της ΝΔ, μην τολμώντας ποτέ να κάνει κάτι αντίστοιχο με αυτό που έκανε χθες στη ΒΙΟΜΕ.

Δεν είναι μόνο η υποκρισία του κυβερνώντος κόμματος, που έδωσε το πράσινο φως για τη διακοπή του ρεύματος στη ΒΙΟΜΕ, με την ίδια ευκολία που έκανε απανωτές 24μηνες, 40μηνες κλπ ρυθμίσεις με τη ΔΕΗ για το άνω του μισού εκατομμυρίου χρέους της, κοροϊδεύοντας τους πάντες αφού επί χρόνια δεν τις τηρούσε.

Δεν είναι μόνο το ότι, σε μια περίοδο που κόπτονται για τα μέτρα υγιεινής που πρέπει να λάβει ο κόσμος λόγω του κορωνοϊού, διακόπτουν βάναυσα τη λειτουργία μιας ελληνικής επιχείρησης που παράγει άριστα, αγνά και οικολογικά προϊόντα ατομικής και οικιακής υγιεινής, πρωταρχικής σημασίας για την κοινωνία. Ούτε μόνον το ότι δείχνουν ξεκάθαρα τις προθέσεις τους να προμηθεύεται ο κόσμος τα αμφιλεγόμενα, και εν πολλοίς επικίνδυνα, παρόμοιας χρήσης προϊόντα από τις πολυεθνικές.

Είναι κυρίως και πάνω απ’ όλα, το ότι μέσα στο γενικό μούδιασμα, το φόβο που καλλιεργούν για την επιδημία και το «μάντρωμα» του κόσμου στα σπίτια του, επέλεξαν την κατάλληλη στιγμή για να τελειώνουν επιτέλους με αυτό που επί μια ολόκληρη επταετία, το ένοιωθαν σαν αγκάθι στο μάτι τους: Να δώσουν τέλος στο πρώτο εγχείρημα εργατικής αυτοδιαχείρισης στη χώρα μας! Στην πρώτη βιομηχανική μονάδα που λειτουργεί με απόλυτα εργατικό έλεγχο. Ειδικά στις παρούσες συνθήκες που πολλές από τις εναπομείναντες παραγωγικές επιχειρήσεις προβλέπεται να «χτυπήσουν λουκέτο», η συνεχιζόμενη ύπαρξη της ΒΙΟΜΕ αποτελεί «κακό προηγούμενο» και κάκιστο παράδειγμα για χιλιάδες εργαζόμενους, που προκειμένου να βρεθούν στην ανεργία, ίσως σκεφτούν να κάνουν ακριβώς το ίδιο: Να επιδιώξουν να πάρουν τις παραγωγικές μονάδες που κλείνουν, στα χέρια τους.

Διακοπή ηλεκτροδότησης μιας παραγωγικής μονάδας με στρατιωτικού τύπου επιχείρηση, με κλούβες και τη συνοδεία διμοιριών ΜΑΤ, δεν έχει γίνει ποτέ στη υφήλιο. Η κυβέρνηση αυτή αποδεικνύεται όχι μόνο δωσίλογη και εθελόδουλη, αλλά και πολλαπλά επικίνδυνη.

Δεν απευθύνουμε αίτημα στη διοίκηση της ΔΕΗ και στην κυβέρνηση. Είναι απαίτηση. Επανασυνδέστε το ηλεκτρικό ρεύμα εδώ και τώρα στη ΒΙΟΜΕ χωρίς άλλη καθυστέρηση. Η οργή που κουφοβράζει δεν απέχει πολύ από το να εκραγεί. Φροντίστε να μη βρεθείτε στην ακτίνα της.

Αθήνα, 31 Μαρτίου 2020
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

Διαβάστηκε 1487 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/