Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  8:45 πμ
 
wm small
Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020 21:27

Κόκκινη θάλασσα (Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κόκκινη θάλασσα, είναι η Ερυθρά θάλασσα που πέρασαν οι Εβραίοι έπειτα από το θαύμα που τους έκανε ο Θεός και σώθηκαν από τα χέρια των Αιγυπτίων. Παρόλο που οι Ισραηλίτες έχασαν την πίστη τους διότι κυριεύθηκαν από φόβο, ο Θεός δια μέσω του Μωυσή στάθηκε δίπλα τους και τους έσωσε.

Η θερμή και καρδιακή προσευχή του Μωυσή, αλλά και το πιο ισχυρό σύμβολο του Θεού που εμφανίστηκε για πρώτη φορά, που είναι ο Σταυρός, είναι αυτά που έσωσαν τους Ισραηλίτες.

Στο κεφάλαιο αυτό της Παλαιάς Διαθήκης βλέπουμε ακόμα ένα θαυμαστό γεγονός, όπου ο Θεός προστατεύει τους Ισραηλίτες μέσα στην έρημο. Αυτό το θαυμαστό γεγονός ήταν συνέχεια μαζί τους και τα σαράντα (40) χρόνια που περιπλανήθηκαν μέσα στην έρημο, μέχρι την ώρα που έφτασαν στη γη της επαγγελίας που τους είχε υποσχεθεί ο Θεός.

Η θερμή και καρδιακή προσευχή είναι αυτή που έφτασε στα αυτιά του Θεού όπου αμέσως ενήργησε και έσωσε τους Ισραηλίτες. Παίρνουμε παράδειγμα από την προσευχή του Μωυσή και προσπαθούμε κι εμείς να προσευχόμαστε με την καρδιά μας και με θέρμη, ώστε η προσευχή να φτάνεις στον θρόνο του Θεού.
--

Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ
Τρίκορφο Φωκίδος
Holy Monastery of Saint Augustine & Saint Seraphim of Sarov
Trikorfo Fokidos, Greece
Διαβάστηκε 1073 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.