Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  9:44 πμ
 
wm small
Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020 17:37

Ανοίγει ξανά το ΟΣΔΕ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε άρση της αναστολής προχωρά ο ΟΠΕΚΕΠΕ, χωρίς περιορισμούς και αστερίσκους. Δικαίωση για την Ένωση Αγρινίου, με τη ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ και άλλους συνεταιρισμούς και ΚΥΔ πρωτοστάτησε για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Μέχρι το απόγεμα σήμερα αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις, καθώς, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, από τις 19:00 η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΕΠΕ θα δέχεται ξανά τις Δηλώσεις για το ΟΣΔΕ 2020.

Η άρση της αναστολής, τόσο για το on line σύστημα όσο και για τα ΚΥΔ, κρίθηκε απαραίτητη, προκειμένου να προχωρήσει το έργο και να εξυπηρετηθούν οι χιλιάδες παραγωγοί της χώρας, που μπορούν πλέον να αποκτήσουν την «κάρτα αγρότη» και που μπορούν να ελπίζουν πως δεν θα υπάρξει καμία εμπλοκή σε ότι αφορά την Ενιαία Ενίσχυση και την ενδεχόμενη ευρωπαϊκή λύση της πληρωμής της προκαταβολής του τσεκ νωρίτερα, προκειμένου να μετριαστούν οι επιπτώσεις απ’ τον κορωνοϊό.

Φυσικά, σε ότι αφορά τα ΚΥΔ, θα ισχύσουν τα μέτρα προφύλαξης που έχει ορίσει η πολιτεία.  Όσο για το on line, …περιττό να επαναλάβουμε το πόσο αψυχολόγητη ήταν η απόφαση να «κατέβει», την ώρα που η ελληνική πολιτεία καταβάλει μια τεράστια προσπάθεια ώστε το σύνολο, ει δυνατόν,  των υπηρεσιών να λειτουργήσουν ηλεκτρονικά.

Από σήμερα το απόγευμα, λοιπόν, οι παραγωγοί μπορούν για περισσότερες πληροφορίες και για ραντεβού να απευθύνονται στο Κέντρο Υποστήριξης Αγροτών της Ένωσης Αγρινίου και στο Τμήμα Επιδοτήσεων, στην οδό Παπαϊωάννου 23 στο Αγρίνιο και στα υποκαταστήματα του Συνεταιρισμού. Τηλ.:  2641.0.69017-69034.

Η Ένωση Αγρινίου, σε συνεργασία με τον Α. Σ. Νεάπολης, αναλαμβάνει την πλήρη τεχνική υποστήριξη σε όλα τα στάδια ενιαίας ενίσχυσης:

  • Ακριβής εντοπισμός αγροτεμαχίων και βοσκοτόπων για τη σωστή καταχώρησή τους
  • Χωρίς προκαταβολή και εξόφληση της αίτησης µε τη λήψη της επιδότησης
  • Έγκυρη ενημέρωση για την επιδότηση σου Παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών Εξασφάλιση έγκαιρης πληρωμής της επιδότησης
  • Δυνατότητα  Έκδοσης Κάρτας Αγρότη για αγορά εφοδίων έως το 80% και ανάληψη μετρητών  έως το 10% της επιδότησής σου.

Σημειώνουμε ότι η υποβολή δήλωσης ΟΣΔΕ αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση τόσο για τη λήψη της επιδότησης όσο και για τη συμμετοχή στα αγροτικά προγράμματα.

Παράλληλα με το ΟΣΔΕ, γίνεται και η εγγραφή στο Μητρώο Αγροτών και η Δήλωση Καλλιέργειας-Εκτροφής στον ΕΛΓΑ.

Η Ένωση Αγρινίου είναι πρωτοπόρος και στον τομέα της παροχής υπηρεσιών προς τους αγρότες, προσφέρει ταυτόχρονα ένα ολοκληρωμένο πλέγμα συμβουλευτικών και εμπράγματων υπηρεσιών, που διασφαλίζουν την επιδότηση και δημιουργούν τις συνθήκες αξιοποίησης των αναπτυξιακών προγραμμάτων, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες κάθε παραγωγού.

Διαβάστηκε 1193 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία