Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  4:35 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020 22:01

Περιβαλλοντολογικό restart της Ευρώπης λόγω κορωνοϊού

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι ευρωπαϊκοί δορυφόροι καταγράφουν μια σημαντική μείωσης των ρύπων στην ΕΕ λόγω των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Θεαματική μείωση της ρύπανσης αποτυπώνουν οι νέες φωτογραφίες που έχουν αποτυπώσει οι ευρωπαϊκοί δορυφόροι αποκαλύπτοντας πως οι μειώσεις στα επίπεδα ρύπανσης από διοξείδιο του αζώτου πάνω από πολλές μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, όπως το Παρίσι, η Μαδρίτη, το Μιλάνο και η Ρώμη είναι ιδιαίτερα υψηλές.

Καθώς οι χώρες εφαρμόζουν δραστικά μέτρα για να περιορίσουν την εξάπλωση της πανδημικής νόσου, που προκαλείται από τον κορωνοϊό, μειώνοντας τις παραγωγικές δραστηριότητες και τις μετακινήσεις, αυτό έχει θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Οι νέες εικόνες των Ευρωπαϊκών δορυφόρων οι οποίες μελετήθηκαν από επιστήμονες του Βασιλικού Μετεωρολογικού Ινστιτούτου της Ολλανδίας, όπως ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA), δείχνουν μια σαφή υποχώρηση των ρύπων στην ατμόσφαιρα σε σχέση με το 2019.

Παράλληλα όλα τα κέντρα μετρήσεων της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που λειτουργούν στα κράτη της ΕΕ έχουν διαπιστώσει ότι οι μετρήσεις τόσο των εκπομπών CO2 όσο και των μικροσωματιδίων καταγράφουν πτώση-ρεκόρ και αν συνεχιστούν για καιρό τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας η ποιότητα του αέρα που αναπνέουν οι πολίτες θα είναι εξαιρετική. Ωστόσο κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς μόλις καταργηθεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας και εξαιτίας του εγκλεισμού των πολιτών στα σπίτια τους μπορεί οι εκπομπές ρύπων να καταγράψουν άνοδο ρεκόρ και να ανέλθουν σε επίπεδα που δεν έχουν καταγραφεί έως σήμερα…

newsauto.gr

Διαβάστηκε 918 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.