Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  4:42 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020 21:57

ΣΥΡΙΖΑ: Υποχρεωτική μείωση βουλευτικής αποζημίωσης για τρεις μήνες

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Επιστολή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον πρόεδρο της Βουλής – Τον καλεί να φέρει το θέμα την Ολομέλεια

Υποχρεωτική και όχι προαιρετική μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης για τρεις μήνες ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής καλώντας τον να φέρει το θέμα στην Ολομέλεια.

Η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη με επιστολή της προς τον κ. Τασούλα επισημαίνει ότι «πρόταση της ΚΟ και του Προέδρου της είναι το μέτρο να αφορά όλους τους βουλευτές υποχρεωτικά, με πρωτοβουλία και απόφαση της Βουλής και μάλιστα για διάρκεια τριών μηνών».

Προσθέτει ότι η παρακράτηση από τον μισθό των βουλευτών όλων των κομμάτων στην μάχη για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού πρέπει να είναι υποχρεωτική διότι και οι εργαζόμενοι με απόφαση της κυβέρνησης χάνουν το ήμισυ του μισθού τους υποχρεωτικά και όχι προαιρετικά. Η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης έρχεται μετά την παρότρυνση του πρωθυπουργού προς τους βουλευτές της ΝΔ να καταβάλουν προαιρετικά τον μισό μισθό τους στην μάχη κατά της πανδημίας.

Η κ. Γεροβασίλη προτείνει στον Πρόεδρο της Βουλής, η πρόταση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ να συζητηθεί σε έκτακτη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων και να ληφθεί απόφαση της Ολομέλειας κατά την συνεδρίασή της την προσεχή Πέμπτη. Νωρίτερα και το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του πρότεινε ως υποχρεωτική την μείωση των βουλευτικών μισθών αλλά και των αποδοχών όλων των κρατικών αξιωματούχων.

«Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να καλέσει βουλευτές, υπουργούς και υφυπουργούς του να καταθέσουν προαιρετικά για δύο μήνες το 50% της αποζημίωσής τους στον ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας δεν μπορεί προφανώς να αντιμετωπίσει το ζήτημα της ενίσχυσης της δημόσιας υγείας, εμπεριέχει ωστόσο έναν συμβολισμό» αναφέρει η Κουμουνδούρου. Και αναφέρει ότι η συνεισφορά που πρέπει να είναι υποχρεωτική πρέπει να επεκταθεί και στους ευρωβουλευτές και σε όσους διορίστηκαν σε κρατικές θέσεις (γενικούς γραμματείας, προέδρους οργανισμών, διοικητές ΔΕΚΟ) καθώς και στα νομικά πρόσωπα που εντάσσονται στον δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα.

ethnos.gr

Διαβάστηκε 1481 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/