Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  6:44 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020 19:00

Ο «Παπά - Ροκάς» Ενοχλήθηκε…

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου

Ο ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Φωκίδος Δαβίδ Τσελίκας με μακροσκελές κείμενό του, που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, απαντά στην ελαχιστότητά μου, για λογαριασμό του πρωτοσυγκέλλου του Νεκτάριου Μουλατσιώτη, γνωστού και ως «παπαροκά». 

Η «απάντηση», με τον ωραίο τίτλο: "Και θεολόγοι βλασφημούν στην υπηρεσία της Νέας Τάξης;", αφορά στο κείμενο μου: «Η Θεία Κοινωνία δεν ανιχνεύεται από το αλκοτέστ - Έχω καταλύσει σκουλήκια», θέλει να μας πείσει ο «παπαροκάς». 
Δεν έχω τον χρόνο ούτε με ενδιαφέρει να πείσω τον π. Δαβίδ Τσελίκα ότι δεν είμαι «όργανο της Νέας Τάξης Πραγμάτων». 
 
Επίσης, αν με θεωρεί «βλάσφημο» επειδή άσκησα κάποια κριτική στον Μουλατσιώτη, ε ναι, είμαι!
«Επιλείψει γαρ με διηγούμενον ο χρόνος» για τον βίο και την πολιτεία του «παπαροκά». 
Αρκούμαι σε μερικές ξεκάθαρες τοποθετήσεις. 

Ο Μουλατσιώτης και οι όμοιοί του περιγράφονται σαφώς από τον Κύριο, στα περίφημα εκείνα «ουαί» προς Γραμματείς και Φαρισαίους. 

Επίσης, περιγράφονται θαυμάσια και από τον Απόστολο Παύλο: «Πονηροί δε άνθρωποι και γόητες προκόψουσιν επί το χείρον, πλανώντες και πλανώμενοι» (Β΄ Τιμ. 3,12-13). 
Τέλος, αν ασχολήθηκα λιγουλάκι – γιατί από πού ν’ αρχίσεις και πού να τελειώσεις με τον Μουλατσιώτη – είναι ακριβώς επειδή θεωρώ την περίπτωσή του τρανό παράδειγμα χυδαίου εκκλησιαστικού λαϊκισμού! 
Μου είναι αδιάφορο αν έχει «χιλιάδες» πνευματικά τέκνα. Να τα χαίρεται! Και να τον χαίρονται! Η ανοσία της αγέλης… Μια και ζούμε μέρες κορωνοϊού. 
 
Εμένα, π. Δαβίδ, δεν με κοροϊδεύει ο Μουλατσιώτης. Είμαι από μικρό παιδί μέσα στην Εκκλησία και μπορώ να διακρίνω πόση σχέση έχει με την ιερωσύνη.

Το παρών αποτελεί απάντηση στο άρθρο
 
"Και θεολόγοι βλασφημούν στην υπηρεσία της Νέας Τάξης;". Του Αρχιμ. Δαβίδ Τσελίκα, Ιεροκύρηκος της Ι. Μητροπόλεως φωκίδος"

που μπορείτε να το διαβάσετε πατώντας
 ΕΔΩ
 
Διαβάστηκε 5377 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020 19:21
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.