Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:15 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020 02:22

Στο τραπέζι η προκαταβολή. Αλλά, με ποιο ΟΣΔΕ;

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πληροφορίες της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ από τις Βρυξέλλες θέλουν να εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί η προκαταβολή των επιδοτήσεων τον Ιούλιο, ως μέτρο στήριξης των παραγωγών. Με το ΟΣΔΕ του 2019, οι Έλληνες αγρότες….μένουν εκτός!

Η σκέψη να δοθεί φέτος νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά η προκαταβολή της Ενιαίας Ενίσχυσης φαίνεται ότι κερδίζει έδαφος στις Βρυξέλλες, όσο οι επιπτώσεις απ’ τον κορωνοϊό γίνονται όλο και πιο ορατές. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΕΓΕΣ, η πρόταση αυτή συζητείται πλέον σοβαρά και δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα, να υπάρξουν συγκεκριμένες εξελίξεις.

Άλλωστε, η παράταση ενός μηνός, που ούτως ή άλλως θα δινόταν, όπως και ορισμένα παράλληλα μέτρα, που αφορούν τη ροή προϊόντων διατροφής και τις κρατικές ενισχύσεις, είναι σαφές ότι δεν δύνανται να απαντήσουν αξιόπιστα στα μεγάλα ερωτήματα της περιόδου, ότι δεν μπορούν να αποτελέσουν ρεαλιστικές λύσεις στα διαρκώς διογκούμενα προβλήματα που ήδη φαντάζουν ανυπέρβλητα.

Η πληρωμή της προκαταβολής νωρίτερα, συνδυαστικά με μια σειρά από άλλα μέτρα, θα μπορούσε πράγματι να ανακουφίσει τον παραγωγό, τουλάχιστον ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει αυτή την τόσο κρίσιμη περίοδο.

Ωστόσο, η λύση αυτή φαντάζει αξιόπιστη για τους παραγωγούς της Ευρώπης, …πλην της Ελλάδος! Διότι στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη το εκεί ΟΣΔΕ συνεχίζεται, στη δε Ελλάδα, για λόγους που επαρκώς εξηγήσαμε σε προηγούμενη ανακοίνωση και που δεν έχει βεβαίως να κάνει με την προστασία της δημόσιας υγείας, έκλεισαν και το on line σύστημα!

Το οποίο, επιμένουμε, πρέπει να ανοίξει ΑΜΕΣΑ.

Σε διαφορετική περίπτωση, κινδυνεύει ο Έλληνας παραγωγός να είναι ο μόνος ευρωπαίος που δεν θα πάρει νωρίτερα την προκαταβολή, αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ισχύει ότι και με την «κάρτα του αγρότη», δηλαδή, είναι πρακτικά αδύνατο να δοθεί η προκαταβολή τσεκ του 2020 με το ΟΣΔΕ του 2019.

Διαβάστηκε 1290 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία