Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  5:45 μμ
 
wm small
Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020 00:28

Ανοίξτε το on line ΤΩΡΑ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΔΕΝ πρόκειται να λειτουργήσει η μεσοβέζικη «λύση» με το ΟΣΔΕ του 2019 – ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να ρισκάρουν οι Τράπεζες. Αδιανόητη η επιλογή να κλείσει το έτοιμο on line, …την εποχή που άπαντες προσπαθούν τώρα να το στήσουν για τις δικές τους υπηρεσίες.

Ακατανόητη χαρακτηρίζεται η επιλογή να «σφραγιστεί» το on line σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ για την ηλεκτρονική υποβολή των Αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης (ΟΣΔΕ), πολύ περισσότερο όταν η μεγάλη πρόκληση των ημερών που διανύουμε είναι το να γίνει η ηλεκτρονική διακυβέρνηση πράξη, το να μπορέσουν οι εκατοντάδες υπηρεσίες του δημοσίου, οι τράπεζες, οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα που ακόμη λειτουργούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να εξυπηρετήσουν τους πολίτες ηλεκτρονικά.

  • Αυτό που επελέγη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και το ΟΣΔΕ στρέφεται ευθέως ενάντια τόσο στη λογική όσο και στην ίδια την τιτάνια προσπάθεια που με αξιέπαινο τρόπο καταβάλει η κυβέρνηση.

Ενώ, δηλαδή, ο ΟΠΕΚΕΠΕ είχε και λειτουργούσε επιτυχώς και απρόσκοπτα το on line σύστημά του, αντί αυτό να αποτελέσει παράδειγμα καλής πρακτικής, ζητήθηκε απ’ τον Οργανισμό να «κατεβάσει ρολά», κατάσταση που εξυπηρετεί όχι τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, αλλά τα συμφέροντα που χάνουν το «υπέρ πίστεως» χαράτσι που δεν εισπράττουν απ’ τις on line Δηλώσεις.

Το αποτέλεσμα είναι να έχει «παγώσει» το έργο του ΟΣΔΕ και οι εργαζόμενοι στα ΚΥΔ να είναι «όμηροι» αυτών των συμφερόντων, αφού ούτε να εργαστούν μπορούν ούτε να αποζημιωθούν, μιας και δεν υπήρξε η πρόβλεψη ένταξης του σχετικού ΚΑΔ, για να δικαιούνται τουλάχιστον να ελπίζουν πως θα ανταπεξέλθουν στα τρέχοντα έξοδά τους.

Την ίδια στιγμή, οι παραγωγοί βρίσκονται και αυτοί εγκλωβισμένοι στα παιχνίδια εναντίων τους από τους δήθεν υπερασπιστές τους, μη μπορώντας, χωρίς ΟΣΔΕ, άρα και χωρίς «κάρτα αγρότη», να προμηθευτούν εφόδια για τη νέα καλλιεργητική περίοδο, να αγοράσουν ζωοτροφές, να αποκτήσουν την ελάχιστη έστω ρευστότητα.

Η «ενδιάμεση λύση» της δυνατότητας έκδοσης «κάρτας αγρότη» με το ΟΣΔΕ του 2019, ταιριάζει μόνο στους «ενδιάμεσους φορείς», δεδομένου του ότι αυτοί είναι και οι μόνοι που θα «εξυπηρετηθούν» από μια τέτοια απόφαση, η οποία και, εκτιμούμε, δεν πρόκειται να λειτουργήσει στην πράξη.

Και δεν θα λειτουργήσει, αφού, στην πραγματικότητα, όσα «ναι» κι αν πουν οι τράπεζες στη διαδικασία, χρήματα δεν θα ρισκάρει να δώσει καμιά, αφού ουσιαστικές εγγυήσεις δεν υπάρχουν και δεν μπορεί να υπάρξουν.

Μόνη λύση, εφικτή, ρεαλιστική και άμεσα εφαρμόσιμη, είναι να ανοίξει από τη Δευτέρα το on line σύστημα, ελπίζοντας ότι σύντομα θα μπορέσουν να ανοίξουν ξανά και τα ΚΥΔ.

Και επαναλαμβάνουμε: Αποτελεί μέγιστο παράδοξο να «κατεβάζεις» μια ηλεκτρονική υπηρεσία, δοκιμασμένη, αποδοτική και άρτια λειτουργούσα, όταν το μεγάλο στοίχημα των ημερών είναι να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα πάντα και οι πάντες ….on line!

Τέλος, σημειώνουμε πως σε κανένα άλλο κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν σταμάτησε το έργο, πόσο μάλλον όταν κανένας κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού δεν υπάρχει όταν το «μένουμε σπίτι» σαφώς και απόλυτα διασφαλίζεται με το on line.

Διαβάστηκε 1488 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία