Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:37 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020 18:23

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Ξεκινούν οι υποβολές δηλώσεων των μαθητών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Υπεγράφησαν την Παρασκευή, από την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, οι εγκύκλιοι που αφορούν στις Αιτήσεις-Δηλώσεις των υποψηφίων (μαθητών και αποφοίτων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020.

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας, οι αιτήσεις-δηλώσεις θα υποβάλλονται μέσω email από 30/3/2020 έως 9/4/2020, προκειμένου να συλλεχθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη διεξαγωγή των εξετάσεων.

Άγνωστη ακόμη η ημερομηνία διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι ημερομηνίες διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα εξαρτηθούν από τα δεδομένα αναφορικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Επιδίωξη παραμένει να διεξαχθούν όσο το δυνατόν πιο κοντά στις καθιερωμένες ημερομηνίες.

Μιλώντας στην ΕΡΤ την περασμένη εβδομάδα, η υπουργός Παιδείας περιέγραψε το πλαίσιο για την διεξαγωγή των πανελλαδικών, στην περίπτωση που τα σχολεία παραμείνουν κλειστά για ακόμα μεγαλύτερο διάστημα, ενώ αναφέρθηκε και στις πανελλήνιες εξετάσεις.

«Εάν μιλάμε για 2 με 3 εβδομάδες τότε μπορούμε με σχετικά ήπια μέτρα να αναπληρώσουμε το χαμένο έδαφος», είπε και εξήγησε ότι στα ήπια μέτρα περιλαμβάνεται η μείωση της διάρκειας της διδακτικής ώρας, η περικοπή εκδρομών και περιπάτων.

«Εάν μιλάμε για μία διακοπή που υπερβαίνει τις 2 με 3 εβδομάδες τότε πρέπει να πάμε σε πιο δραστικά μέτρα», τόνισε η κ. Κεραμέως και αναφέρθηκε σε παραδείγματα όπως «ενδεχομένως επέκταση του σχολικού έτους, μετακύλιση της ημερομηνίας έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων».

agriniopress.gr

Διαβάστηκε 997 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.