Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  2:07 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 17:50

Σπήλιος Λιβανός"...Ας δώσουμε όλοι τη μάχη. Ας μείνουμε σπίτι, κάνοντας το χρέος μας προς την πατρίδα.."

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Σπήλιος Λιβανός, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση νομοσχεδίου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για την κύρωση Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.

Ως  προς τα μέτρα και  τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται για τη στήριξη όλων όσων πλήττονται από τις συνέπειες του κορωνοϊού, ο κ. Λιβανός σημείωσε ότι: «Η στρατηγική μας εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής. Αγωνιζόμαστε  να επηρεάσουμε την ΕΕ, τη Γερμανία προς τη σωστή, δίκαιη και αλληλέγγυα κατεύθυνση.» Κρίνοντας την διαφαινόμενη άρνηση της Γερμανίας στην πρωτοβουλία για το ευρωομόλογο, ο κ. Λιβανός τόνισε «Η ηθικοπλαστική και «προτεσταντική» προσέγγιση της ευρωπαϊκής δημοσιονομικής πολιτικής της οικονομικής κρίσης ήταν λάθος. Χτύπησε καίρια τον πυρήνα της Ευρώπης, ρίχνοντας νερό στο μύλο του λαϊκισμού. Διόγκωσε τις ακραίες φωνές και τα κόμματα και τελικώς δεν κατάφερε και τίποτα. Στηρίχθηκε στην λανθασμένη λογική συμμόρφωσης του απείθαρχου νότου από τον ορθολογικό Βορρά. Σήμερα, η άρνηση στην κοινή αντιμετώπιση και η απόκρουση της σωστής ιδέας του κορωνοομολόγου, δεν είναι απλό λάθος, είναι κοινωνικό και πολιτικό έγκλημα. Εμπνέεται από μια δογματική αντίληψη. Από έναν αναχρονιστικό δογματισμό που μπορεί να αποβεί καταστροφική για την Ευρώπη»
O κ. Λιβανός αναφέρθηκε στην αλληλεγγύη που δείχνει η Ελλάδα στον ιταλικό και ισπανικό λαό. Σημείωσε ότι «Στεκόμαστε δίπλα στους συμμάχους μας, στις ιστορικές δημοκρατίες της Ισπανίας και της Ιταλίας, που βάναυσα δοκιμάζονται. Στηρίζουμε τις προσπάθειες των κυβερνήσεων τους και παλεύουμε όλοι μαζί για μια Ευρώπη δυνατή, πρωτοπόρα, δημιουργική και αλληλέγγυα.»
Αναφερόμενος στις  συνολικές ενέργειες της Κυβέρνησης είπε ότι «Εσωτερικά, δουλεύουμε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Όμως, επίσης, με μέτρο και σοβαρότητα.  Δεν βοηθούν οι ανεύθυνες κορώνες, οι πρόχειρες πολιτικές προτροπές υπερπροσφοράς χρημάτων που μας επαναφέρει στο επικίνδυνο πεδίο του λαϊκισμού. Η κρίση είναι ένας μαραθώνιος, και ακόμα είμαστε στα πρώτα χιλιόμετρα. Η κυβέρνηση είναι σε διαρκή επαγρύπνηση.».
Για τις προκλήσεις που δημιουργεί η Τουρκία, ο κ. Λιβανός τόνισε ότι «Η κυβέρνηση βρίσκεται σε επαγρύπνηση και στην έτερη μεγάλη κρίση που αντιμετωπίζουμε,  αυτή του προσφυγικού-μεταναστευτικού, που παραμένει σε εξέλιξη. Ευχαριστώ τις ένοπλες δυνάμεις, που εν μέσω πανδημίας φρουρούν τα σύνορα μας, με αυταπάρνηση, με θάρρος και ανδρεία, με προσήλωση στο καθήκον. Η γειτονιά μας είναι επικίνδυνη. Οφείλουμε να προστατεύσουμε τα σύνορα, και να αντιμετωπίσουμε το μεταναστευτικό. Δίνουμε έναν διμέτωπο αγώνα. Αντιμετωπίζουμε τόσο τον κίνδυνο εξ ανατολών, όσο και τον αόρατο εχθρό. Για αμφότερους η Κυβέρνηση κάνει το καθήκον της,  προστατεύοντας την πατρίδα μας. Αυτό έκανε, κάνει και θα συνεχίσει να κάνει.»
Τέλος, ο κ. Λιβανός ανέδειξε ότι η ευθύνη για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού βαραίνει και τον καθένα από εμάς. Ανέφερε τα λόγια του μεγάλου Νίκου Καζαντζάκη
«Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω» και σημείωσε «Ας δώσουμε όλοι τη μάχη. Ας μείνουμε σπίτι, κάνοντας το χρέος μας προς την πατρίδα.»

Διαβάστηκε 1423 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/