Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  3:19 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020 21:17

Νέες οδηγίες για κατοικίδια και αδέσποτα ζώα: Τι ισχύει για μετακινήσεις όταν τα φροντίζετε

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε νέα διευκρίνηση προχώρησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και έχει να κάνει με τις μετακινήσεις για κατοικίδια και αδέσποτα ζώα μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς από τον κορονοϊό covid-19.

Σχετικά με τα κατοικίδια, ο Νίκος Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι όποιος φροντίζει ζώα που βρίσκονται μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, μετά τα μέτρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας, θα πρέπει να απευθυνθεί σε φιλοζωικές οργανώσεις ή σε πολίτες της περιοχής ώστε να αναλάβουν τη σίτισή τους.

Για τα αδέσποτα, εκτός της περιοχής κατοικίας των πολιτών που τα φροντίζουν, απαιτείται να υπάρξει οργάνωση από τους κατά τόπους δήμους και φιλοζωικές οργανώσεις.

Για όσους φροντίζουν αδέσποτα στους δήμους τους, θα υπάρξει η δυνατότητα έκδοσης μετακίνησης μέσα τις επόμενες ώρες, με έντυπο, για την σίτιση των ζώων.

Στη βεβαίωση μετακίνησης θα πρέπει να αναφέρεται ο τόπος που βρίσκονται τα αδέσποτα ζώα και ή ώρα και δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τις 3 ώρες.

Όσον αφορά τους γιατρούς, αυτό αφορά και τους κτηνιάτρους, καθώς το έντυπο Β1 ισχύει και για κτηνίατρο.

dikaiologitika.gr

Διαβάστηκε 974 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.