Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:11 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020 17:41

Κορονοϊός: Αρνητικά και τα έξι δείγματα απο Αγρίνιο που ήταν σε εκκρεμότητα-Αλώβητη (σε επιβεβαιωμένα κρούσματα) η Αιτωλοακαρνανία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δεν πρέπει να υπάρχει κανένας εφησυχασμός καθώς ο Απρίλης θα είναι ο μήνας όπου θα κριθεί η έκβαση της «μάχης».

Kαθώς διανύουμε την τρίτη ημέρα της «μερικής» απαγόρευσης κυκλοφορίας οι εκτιμήσεις των επιστημόνων θέλουν τα μέτρα να έχουν «φρενάρει» την εξάπλωση του κοροναϊού καθώς παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα και οι νεκροί αυξάνονται, η εικόνα στην Ελλάδα είναι πολύ καλύτερη συγκριτικά με άλλες χώρες. Σύμφωνα πάντως με τις ανακοινώσεις της Τρίτης 24 Μαρτίου, 743 έφτασαν τα κρούσματα στη χώρα και 20 δυστυχώς είναι οι νεκροί.

Ένα παρήγορο για την Αιτωλοακαρνανία στοιχείο ωστόσο είναι πως ο νομός παραμένει αλώβητος αναφορικά με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα καθώς δεν υπάρχει δείγμα κατοίκου του που να έχει αποδειχθεί θετικό. Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του agrinionews.gr, χθες βγήκαν τα αποτελέσματα των δειγμάτων έξι ατόμων από το Αγρίνιο, ένα μάλιστα ήταν ανήλικο παιδί Ρομά, που νοσηλεύονταν στο τοπικό νοσοκομείο. Όλα τα δείγματα υπήρξαν αρνητικά.

O EOΔΥ άλλωστε έδωσε στη δημοσιότητα και τα χθεσινά στοιχεία για τη γεωγραφική κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού από τα οποία προκύπτει πως ο κορονοϊός έχει χτυπήσει την Αττική περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή στην Ελλάδα.

Ουδείς ωστόσο είναι σε θέση να αποκλείσει την ύπαρξη και στην Αιτωλοακαρνανία μη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ειδικά εάν αυτά ανέρχονται σε 10.000 περίπου στην Ελλάδα, όπως εκτίμησε ο Τσιόδρας.

Όπως αναφέρει το in.gr το κυβερνητικό επιτελείο αλλά και η ειδική ομάδα των λοιμωξιολόγων που παρακολουθεί στενά σε καθημερινή βάση όλες τις εξελίξεις με τη διασπορά του ιού τονίζουν πως δεν πρέπει να υπάρχει κανένας εφησυχασμός και εκτιμούν ότι ο Απρίλης θα είναι ο μήνας όπου θα κριθεί η έκβαση της «μάχης».

Τόσο ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο «στρατηγός» στη μάχη κατά του κοροναϊού όσο και οι υπόλοιποι επιστήμονες που ασχολούνται με την εξάπλωση του ιού, εκτιμούν πως τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες θα φανεί ξεκάθαρα αν τα σκληρά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση με τη μερική απαγόρευση κυκλοφορίας έχουν αποδώσει.

Τα μηνύματα μέχρι στιγμής είναι ενθαρρυντικά αλλά επειδή ο ιός είναι απρόβλεπτος, ουδείς μπορεί να εκτιμήσει με ασφάλεια πως θα εξελιχθεί τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα. Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι πρέπει να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις, καθώς όσο καθυστερεί η εξάπλωση του ιού, τόσο περισσότερο κερδίζουμε τη μάχη με το χρόνο.

agrinionews.gr
Διαβάστηκε 934 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.