Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  7:25 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020 13:50

Μέτρα για κορωνοϊό: Σχέδιο για αναβολή επιταγών για 70 μέρες

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Υπουργείο Οικονομικών, ΤτΕ και τράπεζες ψάχνουν λύσεις για τις μεταχρονολογημένες επιταγές και τους δανειολήπτες – Δείτε τι προβλέπει το σχέδιο

Στην αναζήτηση λύσεων για τις μεταχρονολογημένες επιταγές και τους δανειολήπτες που θα εκτονώσουν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην οικονομία από την επιδημία του κορωνοϊού είναι το υπουργείο Οικονομικών, η ΤτΕ και οι τράπεζες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει συζητήσεις και είναι στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας σχέδιο για τη διαχείριση των μεταχρονολογημένων επιταγών που είναι σε χέρια τρίτων στην αγορά.

Το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία από τις τράπεζες συγκεκριμένου προϊόντος το οποίο θα μεταφέρει την υποχρέωση πληρωμής του εκδότη της επιταγής για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, με επικρατέστερο σενάριο τις 60–70 ημέρες. Να σημειωθεί ότι η δυνατότητα χρήσης του προϊόντος θα είναι στην επιλογή των τραπεζών και θα αφορά επιχειρήσεις που κρίνουν οι τράπεζες ότι διαθέτουν αξιοπιστία.

Το προϊόν θα προβλέπει συγκεκριμένα στάδια ενεργειών ώστε αυτός που έχει λάβει την επιταγή να την πληρωθεί από την τράπεζα και ταυτόχρονα ο εκδότης της με κάποια μορφής παράλληλη εγγύηση του Δημοσίου να αναλαμβάνει την υποχρέωση να εξοφλήσει την επιταγή στην τράπεζα καταβάλλοντας τόκο για το συγκεκριμένο ποσό.

Ουσιαστικά πρόκειται για προσπάθεια να «σπρώξουν» τις μεταχρονολογημένες επιταγές στην αγορά για διάστημα περίπου δύο μηνών, ώστε οι επιχειρήσεις να έχουν χρόνο να διαχειριστούν την κατάσταση. Το μέτρο είναι κατά πληροφορίες σε ώριμο στάδιο χωρίς όμως να έχει αποκρυσταλλωθεί πλήρως και οι κυβερνητικές ανακοινώσεις -εκτός απροόπτου- θα γίνουν μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες. Ταυτόχρονα είναι σε εξέλιξη συζήτηση μεταξύ τραπεζών και υπουργείου Οικονομικών για την υιοθέτηση διευκολύνσεων με συγκεκριμένα μοντέλα ρυθμίσεων για τους ιδιώτες δανειολήπτες.

Τα μέτρα αφορούν ιδιώτες δανειολήπτες που πηγαίνουν στα καταστήματα και ζητούν προσωρινή ρύθμιση λόγω προβλημάτων και η ικανοποίηση ή μη θα είναι στην ευχέρεια της τράπεζας.

protothema.gr
Διαβάστηκε 878 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.