Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:15 πμ
 
wm small
Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020 18:25

Στήριξη των επιχειρήσεων σε κεντρικό επίπεδο ζητά ο Γ. Τριανταφυλλάκης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου, Γιάννης Τριανταφυλλάκης, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί ότι θα ζητήσει να παρθούν αποφάσεις για τη στήριξη επιχειρήσεων που είτε ανέστειλαν τη λειτουργία τους, είτε περιόρισαν τον κύκλο των εργασιών τους, λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Η χώρα, όπως και ο Δήμος μας, βρίσκεται σε κρίση…
Τις επόμενες ημέρες, μέσα από τα συλλογικά όργανα της Διοίκησης, θα ζητήσω να παρθούν αποφάσεις για τις επιχειρήσεις, που είτε ανέστειλαν την λειτουργία τους, είτε περιόρισαν τον κύκλο εργασιών τους, λόγω αποφάσεων για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορονοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του και για όσο καιρό χρειαστεί.

Στα μέτρα αυτά για τις επιχειρήσεις θα προταθεί:
Απαλλαγή από όλα τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.
Απαλλαγή από το τέλος κατάληψης κοινοχρήστων χώρων.
Απαλλαγή από το τέλος παρεπιδημούντων.
Απαλλαγή τέλους που επιβάλλεται επί των ακαθαρίστων εσόδων.

Με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης, ο Δήμος Ξηρομέρου θα είναι δίπλα σας, αυτή την δύσκολη συγκυρία. Σε επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες, τα θεσμικά όργανα και Υπουργεία αγωνιζόμαστε για τους Δημότες μας».

agrinioculture.gr
Διαβάστηκε 836 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.