Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  11:48 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020 18:54

Κορωνοϊός: Προς 2021 οι Ολυμπιακοί αγώνες του Τόκιο;

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα πραγματοποιηθούν όπως όλα δείχνουν το 2021 και όχι φέτος τον Αύγουστο, όπως ήταν προγραμματισμένο, καθώς η πανδημία που έχει προκαλέσει ο νέος κορωνοϊός έχει δημιουργήσει παγκόσμια ανησυχία.

Στέλεχος της ολυμπιακής επιτροπής της Αυστραλίας εκτίμησε σήμερα πως είναι «σαφές» ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν μπορούν να διεξαχθούν όπως είναι προγραμματισμένο το καλοκαίρι στο Τόκιο και πρόσθεσε ότι ο σχεδιασμός πλέον πρέπει να γίνει για το 2021.

Κι ενώ μέχρι χθες απλά κυκλοφορούσαν αναφορές στον Τύπο περί αναβολής, αυτό έγινε σαφές αφότου η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε πως εξετάζει μια αναβολή.

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, έστειλε μια επιστολή στους αθλητές εξηγώντας την απόφασή του και γιατί ίσως πάρει τόσο χρόνο. «Γνωρίζω πως αυτή η πρωτόγνωρη κατάσταση αφήνει αναπάντητα πολλά από τα ερωτήματά σας» γράφει ο Μπαχ. «Γνωρίζω επίσης ότι αυτή η λογική προσέγγιση ίσως δεν ταιριάζει με τα συναισθήματα πολλών από εσάς». προσθέτει.

«Είναι σαφές ότι οι Αγώνες δεν μπορούν να διεξαχθούν τον Ιούλιο», είπε ο αντιπρόεδρος της Αυστραλιανής Ολυμπιακής Επιτροπής Ίαν Τσέστερμαν, επικεφαλής της αποστολής της χώρας που θα πάει στο Τόκιο.

Σε ανακοίνωσή της, η Αυστραλιανή Ολυμπιακή Επιτροπή ανέφερε ότι οι αθλητές πρέπει να δώσουν την προτεραιότητα στην υγεία τους και την υγεία των οικείων τους και να προετοιμαστούν για τους αγώνες το 2021.

Οι δηλώσεις του Τσέστερμαν και η ανακοίνωση της Αυστραλιανής Ολυμπιακής Επιτροπής ακολούθησαν την απόφαση του Καναδά αλλά και της Αυστραλίας να μη στείλουν αθλητές στο Τόκιο τον Ιούλιο.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή άφησε χθες μισάνοιχτη την πόρτα στο ενδεχόμενο αναβολής, που ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε προειδοποίησε νωρίτερα σήμερα πως ίσως γίνει «αναπόφευκτη».

cnn.gr

Διαβάστηκε 2146 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.