Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  8:45 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020 18:25

Mε πρωτοβουλία της Περιφέρειας θάλαμος στο Νοσοκομείο Αγρινίου για τεστ κορονοϊού

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Προαναγγελθέν αλλά σε κάθε περίπτωση πρωτόγνωρο είναι το τοπίο σήμερα στη χώρα καθώς οι Έλληνες πλέον βιώνουν την απαγόρευση κυκλοφορίας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση με στόχο την ανάσχεση της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Παράλληλα το Εθνικό Σύστημα Υγείας προετοιμάζεται για την κορύφωση του «πολέμου» καθώς οι επόμενες εβδομάδες θεωρούνται οι πλέον κρίσιμες.

Το Νοσοκομείο Αγρινίου βέβαια αναλαμβάνει το δικό του μερίδιο και τέθηκε σε θέση μάχης καθώς σε αυτό δημιουργήθηκαν 60 κλίνες για πάσχοντες από κορονοϊό και έγιναν όλες οι αναγκαίες αναδιατάξεις.

Ωστόσο σημαντική εξέλιξη αναμένεται προσεχώς καθώς στο νοσηλευτικό ίδρυμα του Αγρινίου θα τοποθετηθεί εξωτερικά θάλαμος για τη διεξαγωγή τεστ κορωνοϊού. Φυσικά θα  πόκειται για θάλαμο αρνητικής πίεσης με όλες τις προδιαγραφές και εξοπλισμό. Το ίδιο θα γίνει και στο Νοσοκομείο του Πύργου με στόχο να αποσυμφορηθεί αφενός το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου αλλά και να μην απαιτείται μεταφορά στην Πάτρα των πολιτών απο Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία.

Πρόκειται για πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που θα χρηματοδοτήσει με 260.000 ευρώ τα νοσοκομεία που θα συντάξουν τα τεχνικά δελτία και θα προβούν στις σχετικές προμήθειες και εγκατάστασης του θαλάμου και του εξοπλισμού. Το θέμα αναμένεται να τεθεί στο περιφερειακό συμβούλιο που θα συνεδριάσει μεθαύριο δια περιφοράς.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 953 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.