Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  9:02 μμ
 
wm small
Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020 23:46

ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ ΛΑΟΠΛΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

γράφει ο Νίκος Κωστακόπουλος

Κάποιοι ιερωμένοι - ευτυχώς ελάχιστοι - επιμένουν να δηλώνουν εμπράκτως την ανυπακοή τους στους νόμους της πολιτείας. Κάτι που, ασφαλώς, υποδηλώνει ανευθυνότητα αλλά και παράβαση της χριστιανικής διδασκαλίας, καθότι ο χριστιανισμός, η θρησκεία που έχει ως προμετωπίδα την αγάπη και υποδεικνύει ως δρόμο ζωής τη φιλανθρωπία και τη θυσία για τον συνάνθρωπο, δεν συνάδει με τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Οι ίδιοι παραβαίνουν τη σχετική ρήση του Ιησού "τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ" και εξηγούν τις βασικές αξίες του Χριστιανισμού αυθαίρετα και καταχρηστικά, ενώ κατηγορούν τους υπόλοιπους ως άπιστους.

Το μήνυμα που εκπέμπουν στην κοινωνία με τέτοιου είδους ενέργειες δεν υποδηλώνει βαθιά πίστη αλλά μεγάλη υποκρισία και συνιστά διαστρέβλωση των αρχών της θρησκείας της οποίας είναι λειτουργοί, ενώ διχάζει τον κόσμο και εκθέτει και την ίδια την εκκλησία.

Κάτι που είναι διπλά κατακριτέο, ειδικά μάλιστα αυτή τη στιγμή, που η κοινωνία έχει μπροστά της να αντιμετωπίσει ένα τσουνάμι από δυσκολίες και η εκκλησία πρέπει να είναι εδώ, όρθια, και προπαντός αξιόπιστη, για να στηρίξει την κοινωνία, όπως το κάνει πάντα.

Φαίνεται πως η αντίσταση συνεχίζεται με πρωτοπόρους τους αυτοαποκαλούμενους ως γνήσιους πιστούς, λες κι όλοι εμείς οι υπόλοιποι είμαστε imedassion αντίγραφα ή και αναίσθητοι.

Έχουμε γίνει μάρτυρες, μάλιστα, τις τελευταίες μέρες κάποιων τραγελαφικών καταστάσεων με κορυφαία αυτή με τον ιερέα του Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης, που κλειδώθηκε στην εκκλησία μαζί με πιστούς και δεν άνοιγαν ούτε στην αστυνομία. Φαίνεται πως ο εν λόγω ιερέας θεωρεί τον εαυτό του ως τον σύγχρονο καλόγερο Σαμουήλ στο Κούγκι και οι συν αυτώ τους τουρκομάχους του Σουλίου.

Εφόσον επιμείνουν σ' αυτή τη στάση και θελήσουν να γίνουν ολοκαύτωμα, για να γραφούν στην ιστορία, έχω να προτείνω το εξής: Να συνεχίσουν να διεξάγονται κανονικά όλες οι ιερές ακολουθίες όλες αυτές τις μέρες - που είναι και πολλές λόγω των εορτασμών του Πάσχα - με ανελλιπή παρουσία τους σ' αυτές, αφού υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη από δημόσια αρχή και δεχθούν να παραμείνουν σε υποχρεωτική καραντίνα, (και με αυστηρό έλεγχο από τις αρχές), για ολόκληρη τη χρονική περίοδο που θα είναι σε ισχύ τα μέτρα περιορισμού της κίνησης που θέσπισε η πολιτεία και με την αποδοχή του όρου ότι, αν αρρωστήσουν από τον κορονωϊό, δεν θα δεχθούν ιατρική περίθαλψη. Θα είναι ένα ενδιαφέρον πείραμα για την ειλικρινή βαθιά τους πίστη και τη διάθεση αυτοθυσίας.

Μήπως θα έπρεπε να τους το προτείνει η ίδια η πολιτεία, προκειμένου να ξεσκεπαστεί η υποκριτική τους στάση και να καταλάβουν και πολλοί άλλοι που επιμένουν να υποστηρίζουν αντίστοιχες απόψεις;

Δεν μας έφταναν οι ανεύθυνοι λαοπλάνοι, που είχαμε μπόλικους δαύτους ως τώρα, προστέθηκαν και οι αυτόκλητοι μάρτυρες!
Πέρα από το αστείο της υπόθεσης, τα πράγματα φαίνεται είναι πολύ σοβαρά όταν συνδυάσει κανείς κάτι τέτοια με το σημερινό μήνυμα μέσω twitter του χρυσαυγίτη Γιάννη Λαγού, μέσω του οποίου αναγγέλλει ανυπακοή στα μέτρα προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού και, αφού εξυμνεί τη στάση του Μητροπολίτη Κυθήρων που διεξήγαγε θεία λειτουργία σε ναό παρουσία πιστών κατά παράβαση του νόμου, γράφει μεταξύ άλλων: "Δεν υποκύπτουμε και δεν φοβόμαστε. Παρασκευή στην λειτουργία των Χαιρετισμών... ΕΛΛΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Κόντρα σε όλες τις διώξεις παντού στήνουμε κρυφά σχολειά."

Πέρα από την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας, που ίσως θα πρέπει να εφαρμοστεί για περιπτώσεις όπως η προαναφερόμενη για όποιον απευθύνει δημόσια έκκληση για ανυπακοή στην πολιτεία, πρέπει, καταληκτικά, να ειπωθεί το εξής: Εδώ που ήδη φτάσαμε, με ευθύνη - είναι αλήθεια - και των πολλών ανυπάκουων στα εν λόγω μέτρα της πολιτείας, σε γενική καραντίνα δηλαδή, είναι ώρα πλέον να σταματήσουν κάθε είδους τέτοιες αστειότητες.
Να πάψουν να μιλάνε και να πράττουν ανάλογα οι κάθε είδους ανεύθυνοι λαοπλάνοι και οι αυτόκλητοι μάρτυρες, καθώς παρέχουν κακές υπηρεσίες.

Δεν τους χρειάζεται η κοινωνία αυτές τις ώρες!

Επειδή είναι ώρες κρίσιμες!!

Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου!!!

Διαβάστηκε 4007 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.