Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  4:04 πμ
 
wm small
Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020 22:41

ΣΑΝ ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ...

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

- ΜΕΤΑ κι απ' την, αναμενόμενη, ολική - άσε που δεν είναι ολική κι αφορά ανεγκέφαλους Ελληναράδες - απαγόρευση της, χωρίς λόγο, κυκλοφορίας από αύριο, έρχονται τα πάνω κάτω, όχι μόνο στις μετακινήσεις μας, αλλά στη ζωή μας γενικότερα. Συνήθειες που είχαν παγιωθεί, από τότε που γεννηθήκαμε ως το σήμερα, εντελώς ξαφνικά θ'αλλάξουν. Δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση για όλους, το να κλειστούμε μέσα σε 4 τοίχους του σπιτιού μας χωρίς επιπτώσεις, στους εαυτούς μας και την οικογένειά μας. Αποτελεί, όλο αυτό, μία βίαιη αλλαγή της ζωής μας και σε όλους τους τομείς. Πρώτ' απ' όλα θα "ταραχθεί" η ψυχική μας υγεία και θα χειροτερέψει εκείνων που ήδη νοσούν ψυχικά απ' την εποχή των μνημονίων! Και, όπως γνωρίζουμε και το λένε οι ειδικοί, όταν δεν υπάρχει ψυχική υγεία, έρχονται ως επακόλουθο κι όλες οι σωματικές ασθένειες, αφού το στρες, η κατάθλιψη κι οτιδήποτε άλλο "ψυχικό", αποδυναμώνουν την άμυνα του οργανισμού και διευκολύνουν έτσι την κάθε σωματική ασθένεια να εμφανιστεί...

- ΟΠΟΤΕ, τι κάνουμε;; Αυτό το ερώτημα μάς κυριεύει τούτη τη στιγμή, συνειδητά ή και υποσυνείδητα. Όλοι μας, ως άνθρωποι, χωριζόμαστε σε δύο κύριες κατηγορίες: Στους αισιόδοξους και τους απαισιόδοξους! Οι μεν πρώτοι, θα το ξεπεράσουμε πολύ "ελαφρά", οι δε δεύτεροι πολύ "βαριά"! Αυτό είναι κάτι που δεν επιδέχεται "έφεση", είναι τελεσίδικο! Γενικότερα δε, η ισορροπία της ψυχικής μας υγείας, τούτες τις μέρες του εγκλεισμού, έχει να κάνει, αφενός με τη δική μας προσωπική προσπάθεια, αφετέρου δε με τη βοήθεια και ψυχική στήριξη της ίδιας της πολιτείας. Δεν είναι δυνατόν, η πολιτεία, το κράτος να επιβάλει στους πολίτες της μία ψυχοφθόρα συμπεριφορά και να τούς αφήσει στο έλεος..

- ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, εκείνο που θα ευχόμουν, είναι η αλλαγή άρδην της στάσης της τηλεόρασης και της ενημέρωσής μας. Δε μπορεί να συνεχιστεί πλέον η ίδια υπάρχουσα κατάσταση, με πολιτικούς μόνο σε κάθε εκπομπή να σκυλοβρίζονται μεταξύ τους και η βία και τρομοκρατία να μάς "πρεσάρουν" το μυαλό και τον ψυχισμό μας. Τη θέση των πολιτικών να πάρουν οι ειδικοί της ψυχικής υγείας! Οι οποίοι θα μάς βοηθήσουν στο να μην "κλατάρουμε" ψυχικά! Οι πολιτικοί έκαναν τη "δουλειά" τους μια χαρά, αφού κατάφεραν να μάς "κλειδώσουν" και να μάς μετατρέψουν πια σε άβουλα και φοβισμένα όντα! Να λέμε "ναι σε όλα"! Απίστευτο!!!

 

Διαβάστηκε 6017 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020 13:28
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Κώστας Παπαδόπουλος

Είναι συνταξιούχος δάσκαλος στο επάγγελμα και με γνώσεις ψυχολογίας. Αρθρογραφεί στον τοπικό Τύπο - εφημερίδες και site - τα τελευταία χρόνια συνεχώς και σχολιάζει την επικαιρότητα. Ως "ενεργός" πολίτης, ενδιαφέρεται για τα κοινά και σε τοπικό επίπεδο και σε κεντρικό, εκφράζοντας πάντα τις απόψεις του, αντικειμενικά και χωρίς κομματική ταυτότητα.

www.facebook.com/profile.php?id=100005493399667