Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  8:23 πμ
 
wm small
Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020 19:22

Κορωνοϊός – Οι δύο άξονες του σχεδίου της ΕΛ.ΑΣ για απαγόρευση κυκλοφορίας τις επόμενες 15 ημέρες

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Θα αυξηθούν κατακόρυφα οι περιπολίες στην Αθήνα αφού αστυνομικοί θα ριχτούν στους δρόμους με επίκεντρο όλο το παραλιακό μέτωπο, από την Πειραική μέχρι το Σούνιο ενώ στις κόκκινες ζώνες συμπεριλαμβάνονται πάρκα, άλση περιφερειακοί αλλά και κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας

Ένα γιγαντιαίο σχέδιο που θα στηρίζεται σε δύο βασικούς άξονες εκπόνησε η ΕΛ.ΑΣ και αναμένεται να εφαρμοστεί για τις επόμενες 15 ημέρες.

Πρώτος άξονας το «σφραγισμα» των δύο οδικών οξόνων Αθηνών – Θεσσαλονίκης και Αθηνών – Πατρών οπου θα εφαρμοστεί κάτι ανάλογο με αυτό που ισχύει στα λιμάνια.

Δηλαδή οι μόνιμοι κάτοικοι επαρχίας με την επίδειξη της φορολογικής δήλωσης από το TAXIS θα μπορούν να ταξιδέψουν στην επαρχία όχι όμως οι κάτοικοι Αθηνών που στα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών

Θα μπλοκάρονται μετά από έλεγχο και θα επιστρέφουν αφού πρώτα τους επιβληθει πρόστιμό που θα κυμαίνεται στα επίπεδα του αντίστοιχοι προστίμου της Γαλλίας, δηλαδή λίγο πάνω από τα 150 ευρώ.

Παράλληλα θα αυξηθούν κατακόρυφα οι περιπολίες στην Αθήνα αφού αστυνομικοί βγήκαν από τα γραφεία και θα ριχτούν στους δρόμους με επίκεντρο όλο το παραλιακό μέτωπο, από την Πειραική μέχρι το Σούνιο ενώ στις κόκκινες ζώνες συμπεριλαμβάνονται πάρκα, άλση περιφερειακοί αλλά και κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας.

Όποιος πολίτης συλλαμβάνεται να κυκλοφορεί άσκοπα και χωρις την απαραίτητη άδεια, θα υποχρεώνεται να επιστρέφει στο σπίτι του αφού πρώτα επιβάλλεται πρόστιμό.

Αξίζει να σημειωθει ότι το πρόστιμό θα πηγαίνει κατευθείαν στην εφορία, δεν θα μπορεί να διαγραφεί ενώ ανάλογα μέτρα θα εφαρμοστούν σε όλη τη χώρα.

protothema.gr
Διαβάστηκε 942 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.