Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  5:23 μμ
 
wm small
Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020 17:20

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το πρωί

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό απευθύνει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα ανακοινώσει πρόσθετα μέτρα  προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κοροναϊού.

Δείτε ΕΔΩ

Νωρίτερα είχε δοθεί στη δημοσιότητα από την Πολιτική Προστασία έντυπο που θα συμπληρώνουν οι πολίτες που θέλουν να μετακινούνται για συγκεκριμένους σκοπούς.

Πρόκειται για μια γραπτή (ή και ηλεκτρονική) δήλωση με συγκεκριμένα κουτάκια που θα συμπληρώνεται με ένα Χ από τον κόσμο.

Οι επιλογές που δίνονται στον κόσμο δεν είναι πολλές και οι μετακινήσεις θα είναι περιορισμένες.

Φαρμακείο, βενζινάδικο, σούπερ μάρκετ ή κάτι άλλο για προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης, είναι το πρώτο μέρος του εγγράφου.

Στο δεύτερο για ιατρικούς λόγους υπάρχουν οι προβλέψεις για ιατρείο, μονάδα υγείας ή κάτι άλλο.

Στο τρίτο μέρος υπάρχει πρόβλεψη για μετακίνηση για οικογενειακούς λόγους και προκειμένου να δοθεί βοήθεια σε ευπαθείς ομάδες ή παιδιά.

Επίσης, υπάρχει πρόβλεψη για απλή σωματική άσκηση κοντά στο σπίτι, αλλά όχι για συλλογική αθλητική δραστηριότητα. Επίσης και η μετακίνηση για τη βόλτα των κατοικιδίων.

Τέλος, θα μπορεί κάποιος να πηγαίνει με δήλωση σε δημόσια υπηρεσία ή σε ένα κατάστημα παροχής υπηρεσιών. Σε όλα υπάρχει διεύθυνση του μέρους που θα πηγαίνει ο πολίτης και δεν θα μπορεί να πάει κάπου αλλού χωρίς να κάνει νέα δήλωση

in.gr

Διαβάστηκε 1575 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020 19:21
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.