Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  5:12 πμ
 
wm small
Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020 16:40

Τσίπρας: Ο κορωνοϊός, μαζί με χιλιάδες ανθρώπους, σκότωσε και το νεοφιλελευθερισμό

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμά ότι για την αντιμετώπιση της κρίσης απαιτείται ένα συνολικό πρόγραμμα ενίσχυσης της οικονομίας με 30 δισ. ευρώ και συγκρίνει τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού με τα μέτρα σε άλλες χώρες

«Ο κορωνοϊός, μαζί με χιλιάδες ανθρώπους, σκότωσε και το νεοφιλελευθερισμό» υποστηρίζει σε άρθρο του σε κυριακάτικη εφημερίδα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και προσθέτει ότι απαιτείται γενναία δημόσια παρέμβαση για την σωτηρία της οικονομίας.

Στο άρθρο του στο «Έθνος», ο πρώην πρωθυπουργός υπογραμμίζει την ανάγκη ψυχραιμίας και τήρησης των οδηγιών των επιστημόνων. Ακολούθως, τονίζει την σημασία του συστήματος δημόσιας Υγείας και ασκεί σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί -όπως υποστηρίζει- «δεν έχει αντιληφθεί το μέγεθος της οικονομικής κρίσης και των παρεμβάσεων που απαιτούνται», καθώς επίσης για τακτική «βλέποντας και κάνοντας».

Θεωρεί, δε, ότι για την αντιμετώπιση της κρίσης απαιτείται ένα συνολικό πρόγραμμα ενίσχυσης της οικονομίας με 30 δισ. ευρώ και συγκρίνει τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού με τα μέτρα σε άλλες χώρες.

«Είναι ώρα ευθύνης και όχι αντιπαράθεσης, γι’ αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επικεντρώσει τις παρεμβάσεις του σε προτάσεις εποικοδομητικές προς την κυβέρνηση και όχι στην καταγγελία για τα λάθη και τις παραλείψεις της, αν και έδωσε και δίνει άπειρες ευκαιρίες όλο αυτό το διάστημα» αναφέρει ο κ. Τσιπράς.

Ωστόσο, προσθέτει, η κρίση αναδεικνύει ότι «είναι εκτός τόπου και χρόνου οι κυρίαρχες αντιλήψεις πως όλα μπορεί να τα ρυθμίζουν αποτελεσματικά οι αγορές, οι κυρίαρχες μεταρρυθμίσεις συρρίκνωσης του Δημόσιου και της δημόσιας υγείας προς όφελος του ιδιωτικού τομέα, το κυρίαρχο μοντέλο του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού. Τα σκότωσε όλα ο κορωνοϊός, μαζί δυστυχώς με χιλιάδες συνανθρώπους μας, που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί, αν αυτά τα μοντέλα, αυτές οι αντιλήψεις και αυτές οι μεταρρυθμίσεις, δεν είχαν επιβληθεί σχεδόν σε όλο το Δυτικό κόσμο, είτε οικειοθελώς από νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις, όπως η σημερινή δική μας, του κ. Μητσοτάκη, είτε υπό τον εκβιασμό του ΔΝΤ και των αγορών»

protothema.gr

Διαβάστηκε 1677 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/