Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  2:18 πμ
 
wm small
Σάββατο, 21 Μαρτίου 2020 21:11

Απόσταξη κρίσης οίνων διερευνά η ΚΕΟΣΟΕ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι πρωτοφανείς επιπτώσεις στη δραστηριότητα των οινοποιείων από τον κορονοϊο, που εντάχθηκαν στους ΚΑΔ των κλάδων που πλήττονται, υποχρεώνουν την ΚΕΟΣΟΕ να εξετάσει παραμέτρους που μέχρι σήμερα δεν ήταν πιθανές.

Στο πλαίσιο αυτό η ΚΕΟΣΟΕ διερευνά την πιθανότητα ενεργοποίησης προβλεπόμενων εκτάκτων μέτρων από τον ΚΑΝ (ΕΕ ) 1308/2013 και συγκεκριμένα του μέτρου της Απόσταξης Κρίσης. 

Είναι προφανώς νωρίς για να εκτιμηθεί ο χρόνος επανόδου στην κανονικότητα , όμως οι περισσότερες εκτιμήσεις προβλέπουν ότι η κρίσιμη περίοδος θα διαρκέσει τουλάχιστον δύο μήνες με αβεβαιότητα ως προς την ανάκαμψη της αγοράς .

Εν προκειμένω η ΚΕΟΣΟΕ θα διερευνήσει με τα μέλη της, την αναγκαιότητα υποβολής αιτήματος προς το ΥπΑΑΤρ, προκειμένου αυτό να υποβάλλει αίτημα στην Commission, ώστε στο πλαίσιο του άρθρου 216 του ΚΑΝ (ΕΕ ) 1308/2013 με τίτλο Εθνικές ενισχύσεις για την απόσταξη οίνου σε περιπτώσεις κρίσης, το υπουργείο να ζητήσει τη διενέργεια Απόσταξης οίνων λόγω προφανώς της ανισορροπίας που έχει επέλθει στην αγορά.

  • Το εν λόγω μέτρο μπορεί να χορηγήσει ενισχύσεις συνολικού ύψους € 3.450.000 και ότι η αλκοόλη που θα παραχθεί θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για βιομηχανικούς ή ενεργειακούς σκοπούς, ώστε να αποφεύγεται η στρέβλωση του ανταγωνισμού.
Διαβάστηκε 1556 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία