Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  8:53 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020 18:12

Βρούτσης: Αναστολή συμβάσεων εργασίας για τις πληττόμενες επιχειρήσεις

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δυνατότητα ν’ αναστείλουν τις συμβάσεις εργασίας σε όλες τις επιχειρήσεις που πλήττονται ανακοίνωσε ο Βρούτσης

Όσες επιχειρήσεις – εργοδότες πλήττονται σημαντικά από τις συνέπειες του κορωνοϊού και για να προσαρμοσθούν οι λειτουργικές τους ανάγκες στο δυσμενές περιβάλλον που δημιουργείται, θα μπορούν με απόφασή τους να θέσουν μέρος ή όλο το προσωπικό τους σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης.

Πρόσθεσε ότι οι επιχειρήσεις ή οι εργοδότες που πλήττονται καθορίζονται από το Υπουργείο Οικονομικών και μόνον και ορίζονται βάσει του Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας (ΚΑΔ).

Το μέτρο μπορεί να εφαρμοσθεί για ένα μήνα, με δυνατότητα παράτασης, ανέφερε επίσης.

«Απλώνουμε δίχτυ κοινωνικής και οικονομικής προστασίας στον κόσμο της εργασίας και δίνουμε σημαντικές ανάσες στις επιχειρήσεις για να αντέξουμε το μπουγάζι στο οποίο βρισκόμαστε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ι. Βρούτσης διευκρινίζοντας ότι: «Για το διάστημα που η επιχείρηση κάνει χρήση του μέτρου, ρητά απαγορεύεται να προβεί σε καταγγελία συμβάσεων εργασίας, διαφορετικά η απόλυση είναι άκυρη. Επίσης, με την ολοκλήρωση της αναστολής των συμβάσεων εργασίας, ο εργοδότης υποχρεούται να διατηρήσει τον ίδιο αριθμό θέσεων εργασίας».

Πηγή: news247.gr

Διαβάστηκε 2938 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία