Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  4:53 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020 18:15

Δώρο Πάσχα 2020: Στο τραπέζι να μην δοθεί ολόκληρο, αναμένονται ανακοινώσεις

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εν αναμονή ανακοινώσεων

Ανακοινώσεις αναμένονται από το Υπουργείο Οικονομικών για το Δώρο Πάσχα 2020 για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που έκλεισαν αναγκαστικά για τη μη εξάπλωση του κορωνοϊού.

Ειδικότερα εξετάζεται να υπάρξει μία που αφορά το διάστημα που δεν λειτουργούν οι επιχειρήσεις. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα δοθεί ολόκληρο το δώρο Πάσχα που αντιστοιχεί στον μισό μισθό που παίρνει ο εργαζόμενος από την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους.

Πάντως με βάση τα όσα ισχύουν οι εργοδότες είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν κατ’ αναλογία το δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους για όσο διάστημα εργάστηκαν μέχρι να κλείσει υποχρεωτικά η επιχείρηση που δούλευαν. Για όλους τους άλλους που είναι ανοιχτή η επιχείρηση θα καταβληθεί κανονικά. Εξάλλου το δώρο Πάσχα είναι αναλογία ημερομισθίων από την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους μέχρι 30 Απριλίου επίσης του τρέχοντος έτους.

Το διάστημα αυτό ο εργαζόμενος πληρώνεται τον μισό μισθό ή 15 ημερομίσθια αν πληρώνεται με ημερομίσθιο.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Διαβάστηκε 2763 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία