Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  8:40 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020 14:29

Σημεία ομιλίας προέδρου "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ" Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή για επίκαιρα θέματα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ξεκινώντας θα ήθελα να πω ότι τα ΜΜΕ παλαιότερα έβριζαν και χαρακτήριζαν «φακελάκηδες» τους γιατρούς και σήμερα όλοι τους ευχαριστούμε γι’ αυτό που κάνουν. Είναι ανθρώπινο να λέμε ευχαριστώ σε όλους αυτούς για την προσπάθεια που κάνουν. Το λένε βέβαια και εκείνοι που έθαψαν την δημόσια υγεία, εκείνοι που απέλυσαν 7.900 γιατρούς, οι κύριοι της ΝΔ, και σήμερα χτυπούν παλαμάκια στους γιατρούς. Ξέρετε κύριοι από τα παλαμάκια μέχρι τη μούντζα υπάρχει μια απόσταση 90 μοιρών. Είχαμε ένα εξαιρετικό σύστημα που έκανε ο Γιώργος Γεννηματάς και το «θάψαμε» όλοι μαζί. Γιατί πάντα βρίσκεται ένας γιατρός που θα πάρει φακελάκι, ένας γιατρός που παραβιάζει το νόμο και μετά έρχεται η κυβέρνηση και γενικεύει το πρόβλημα αποδίδοντάς το σε όλους. Και σήμερα χειροκροτάμε.

Τόσο χειροκρότημα δεν έχω δει ποτέ από ΜΜΕ και για μια κυβέρνηση. Αυτό γίνεται όμως γιατί έχετε όλα τα ΜΜΕ υπέρ σας, ακόμα κι αν κάνετε κάτι στραβά.

Πάμε σε ένα μείζον θέμα. Όταν οι Τράπεζες είχαν πρόβλημα τις ανακεφαλαιώσαμε 3 φορές. Τώρα που έχει πρόβλημα η οικονομία δεν κάνουμε τίποτα.

Ξέρετε τι είναι ο κορωναϊός; Είναι τα απόνερα της παγκοσμιοποίησης: κίνηση κεφαλαίων, κίνηση ατόμων, μεταφορές. Δείτε από πού ξεκίνησε και πώς κινήθηκε: Κίνα, Ιράν, Ιταλία, Ελλάδα. Εχει ακολουθήσει τον δρόμο του μεταξιού. Ας ψάξουμε όμως να δούμε τι συμβαίνει γύρω μας και δεν έχω καμμία διάθεση για συνωμοσιολογία.

-Σας ρωτώ λοιπόν: θα παγώσετε τις δώσεις των στεγαστικών δανείων; Είναι πολύ σημαντικό να το κάνετε. Όταν δεν έχει δουλειά ο πολίτης δεν έχει χρήματα. Πώς θα πληρώσει; Τα μέτρα που ανακοινώσατε είναι άτολμα.

Εμείς στην Ελληνική Λύση σας λέμε:

-Κάντε παράταση της ρύθμισης των 120 δόσεων, ας επανέλθει το μέτρο και ας ισχύσει έως 30/9/2020.

-Εφαρμόστε αναστολή δόσεων και καταβολής τόκων σε τράπεζες έως 30/9/2020.

-Η εφαρμογή της επιδότησης που ανακοινώσατε για τους εργαζομένους να αφορά και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

-Προχωρήστε σε αναστολή πληρωμής φόρων και ασφαλιστικών εισφορών για το 2019. Γιατί δεν το κάνετε;

Φτιάξτε ένα μπούσουλα με μέτρα και ανακοινώστε τα όλα μαζί. Όχι να βγαίνει ένας υπουργός κάθε μέρα και να ανακοινώνει μέτρα. Αυτό είναι επικοινωνιακό παιχνίδι – παίζετε με τον πόνο των ανθρώπων. Είπαμε στον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης. Είπε δεν μπορεί να το κάνει και το έκανε μόνο για τις μάσκες και τα αντισηπτικά, όπου η αισχροκέρδεια έχει γίνει «champions league». Κάθεται ο πολίτης στο σπίτι του και δεν μπορεί να πάει πουθενά. Ας του μειώσουμε τουλάχιστον την τιμή των τροφίμων.

Νοσηλευτές και αστυνομικοί διαμαρτύρονται γιατί δεν έχουν μάσκες και στολές προστασίας. Δεν έχουν τίποτα. Ούτε γάντια. Καλά είναι λοιπόν τα χειροκροτήματα αλλά θα ήταν πολύ καλύτερο να τους βοηθήσετε και να τους στηρίξετε με κάθε τρόπο. Ασθενούν γιατροί και νοσηλευτές στα νοσοκομεία και αν βγουν εκτός λειτουργίας αυτοί οι λίγοι γιατροί και νοσηλευτές που έχουμε, θα «κρασάρει» όλο το σύστημα υγείας.

Στις φυλακές Κορυδαλλού και στα άλλα σωφρονιστικά καταστήματα δεν έχουν ούτε αντισηπτικά ούτε γάντια, τρέμουν που θα ακουμπήσουν. Γιατί, δεν είναι άνθρωποι αυτοί; Ας το κοιτάξει αυτό το θέμα ο αρμόδιος υπουργός.

Μου έκανε εντύπωση η χαρά του Υπουργού Οικονομικών του κ. Σταϊκούρα, όταν ανακοίνωνε τα μέτρα που αποφασίστηκαν από την κυβέρνηση και έκανε λόγο για επιτυχία του κ. Μητσοτάκη. Έχετε και τα ΜΜΕ να σας «λιβανίζουν» λες και είστε η εικόνα του Χριστού και της Παναγίας.

Εγώ λοιπόν θα πω τι γίνεται στις άλλες χώρες της ΕΕ. Η Πορτογαλία ανακοίνωσε μέτρα 9,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Εσείς ανακοινώσατε μέτρα 3,8 δις. Η Ισπανία ανακοίνωσε μέτρα όσο το 20% του ΑΕΠ της. 117 δις θα δώσει η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις. Η Ιταλία ανακοίνωσε απεριόριστη ρευστότητα για τις επιχειρήσεις. Κάντε κι εσείς το ίδιο. Αντί να κάνετε όμως αυτό, δεσμεύετε τον επιχειρηματία -και καλά κάνετε- να μην απολύσει κανένα υπάλληλο, αλλά δεν βοηθάτε στην ρευστότητα της επιχείρησης. Δείτε την πραγματική οικονομία. Η Ιταλία ανακοίνωσε μέχρι τώρα μέτρα 25 δις. Και δεν μιλάμε για μέτρα επί χάρτου. Εδώ είναι κλειστά όλα τα καταστήματα, άρα δεν υπάρχουν καθόλου έσοδα, και την ίδια ώρα ζητάτε από τους επιχειρηματίες να καταβάλουν φόρους και να πληρώσουν τους εργαζομένους και τα ενοίκιά τους.

Η ΕΚΤ ανακοίνωσε μέτρα ενίσχυσης 750 δις και από αυτά η Ελλάδα θα πάρει 12 δις, όταν μόνο από τον τουρισμό θα χάσουμε 16 δις. Και χαίρεται ο κ. Σταϊκούρας για την επιτυχία του πρωθυπουργού. Αν αυτή η ιστορία συνεχιστεί θα έχουμε ακυρώσεις και δεν θα πάρουμε ούτε ένα ευρώ. Εσείς όμως αντί να λύσετε το πρόβλημα, κάνετε πολιτική για τα κανάλια και τους δημοσιογράφους, όχι πολιτική για τον επιχειρηματία και τον εργαζόμενο.

Μίλησε ο κ. Σταϊκούρας για την ποσοτική χαλάρωση και πανηγύριζε κάνοντας λόγο για επιτυχία της κυβέρνησης. Μα μέχρι χθες εσείς ήσασταν κυβέρνηση και δεν είχε γίνει τίποτα. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είχαν αποτύχει και η ποσοτική χαλάρωση έγινε μόλις σήμερα. Και μετά μιλάτε για εθνική ομοψυχία. Μα για να υπάρχει εθνική ομοψυχία πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι και όχι να κάνουμε αντιπαράθεση.

Το ξέρετε ότι στην Ιταλία οι γιατροί επιλέγουν ποιος θα πεθάνει και ποιος θα ζήσει; Αν -ο μη γένοιτο- συμβεί αυτό εδώ, δεν ξέρω ποιος θα είναι ικανός να πάρει αυτή την απόφαση.

Η Ιταλία θυμάστε ότι είχε τα ίδια οικονομικά προβλήματα με εμάς. Υπέγραφε μνημόνια, οι Ιταλοί κυνηγούσαν τα πλεονάσματα, όπως κι εμείς. Η Γερμανία, με τη «ναζιστική» συμπεριφορά που επέδειξε στην κρίση κυνηγούσε τους Ευρωπαίους να έχουν πλεονάσματα. Και τώρα έχουμε πλεόνασμα νεκρών στην Ευρώπη.

Πάμε στον Τουρισμό. Η τουριστική εταιρεία TUI έχει προβλήματα. Να σας θυμίσω ότι αυτή η εταιρεία το 2019 έφερε στην Ελλάδα 3 εκατομμύρια τουρίστες. Η Γερμανία λοιπόν ενίσχυσε οικονομικά την εταιρεία για να επιβιώσει. Εμείς, το ελληνικό κράτος τι θα κάνουμε για τον τουρισμό μας; Πώς στηρίζει τις επιχειρήσεις;

(κατέθεσε πίνακα με προτάσεις της Ελληνικής Λύσης που τις αποδέχθηκε η κυβέρνηση)

Μεταναστευτικό: είπαμε να κάνετε κλειστές δομές και κάνετε.

Μιλήσαμε για τα τεθωρακισμένα typhoon που σκουριάζουν σε αποθήκες στον Πειραιά και μου είπε ότι είναι καλή πρόταση. Και βγήκαν τα κανάλια και είπαν ότι ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να σταλούν τα οχήματα στον Έβρο, αλλά δεν είπαν τίποτα σχετικά με το ποιος έκανε την πρόταση στον πρωθυπουργό.

Επίσης, τι έχει γίνει επίσης με το τεράστιο φορτίο του πλοίου "HADDAD 1", που κατασχέθηκε το 2015 και το οποίο πήγαινε από Τουρκία σε Λιβύη; Το φορτίο αυτό περιείχε χιλιάδες καραμπίνες αστυνομικού τύπου, εκατοντάδες χιλιάδες σφαίρες κ.λ.π. Όλοι μιλούσαν για το πλοίο και το φορτίο του και ξαφνικά χάθηκε το πλοίο και κανείς δεν ξέρει τι έγινε το φορτίο. Πρέπει να ερευνηθεί αυτό. Δεν μπορεί να εξαφανίστηκε έτσι. Κάποιοι σε τελωνεία μπορεί να πούλησαν τα όπλα. Μιλάμε για μεγάλο αριθμό όπλων. Για πολλά εκατομμύρια.

-Άλλες προτάσεις που κάναμε στη ΝΔ ήταν το επίδομα σε όσους προσφέρουν υπηρεσίες στην διάρκεια της κρίσης. Ο πρωθυπουργός είπε ότι θα το κάνει.

-Πάρτε τους νοσηλευτές που είναι πτυχιούχοι να βοηθήσουν για 3 μήνες και μοριοδοτήστε τους ώστε στον επόμενο διαγωνισμό να προσληφθούν.

-Είπαμε, επίσης, στον πρωθυπουργό για τις εισπρακτικές εταιρείες και το έκανε – και μπράβο του!

-Του είπα να χαμηλώσει το ΦΠΑ και το έκανε μόνο στα ενοίκια των επιχειρήσεων που κλείνουν. Ας το κάνει συνολικά. Σε όλες τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την κρίση.   

-Ο επιχειρηματίας δεν πρέπει να έχει κίνητρο για να κρατήσει τους εργαζομένους; Είπαμε για το μισθολογικό κόστος, ότι πρέπει να το αναλάβει το κράτος. Όπως γίνεται και σε άλλες χώρες της ΕΕ. Ο πρωθυπουργός είπε ότι το κράτος θα αναλάβει ποσοστό του μισθολογικού κόστους. Όχι! Να γίνει συνολικά και ολοκληρωμένα, για να μην καταρρεύσουν κι άλλες εταιρείες.

Κάντε ελέγχους στις τιμές των τροφίμων για να αντιμετωπιστεί η αισχροκέρδεια. Θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Υπάρχουν καταγγελίες πολιτών. Αφαιρέστε τελείως το ΦΠΑ από τα τρόφιμα για να πέσουν οι τιμές όσο διαρκέσει η κρίση. Σε περίοδο κρίσεων δεν κάνετε ούτε τα αυτονόητα.

Με την κρίση του κορωναϊού όμως να σας πως ότι βρήκαν την ευκαιρία κάποιοι να συνεχίσουν τον εποικισμό της χώρας. Συνεχίζονται οι αφίξεις στα νησιά του Αιγαίου, ήρθαν ακόμα και άτομα από το Νεπάλ, του οποίου οι κάτοικοι σύμφωνα με έρευνες έχουν υψηλό δείκτη ευτυχίας. Δεν μιλάμε δηλαδή για κάποιους δυστυχισμένους.

Στις Καστανιές ξέρετε γιατί αποψίλωσαν το δάσος οι λαθρομετανάστες με εντολή των Τούρκων; Όσοι έχετε πάει στρατό το ξέρετε. Ένα δάσος είναι γραμμή άμυνας γιατί δεν το περνούν εύκολα τα τεθωρακισμένα. Αυτό σημαίνει ότι οι Τούρκοι κάτι ετοιμάζουν στην περιοχή. Καθημερινά κόβουν δέντρα. Άρα εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να μην μας πιάσουν απροετοίμαστους. Μην ξεχνάτε τα θέματα του κράτους και του έθνους. Περάσαμε 3 οικονομικές κρίσεις και γλυτώσαμε γιατί υπήρχαν Έλληνες. Αν γεμίσετε τη χώρα με λαθρο-εποίκους θα τελειώσουν οι Έλληνες και θα πάψει να υπάρχει Ελλάδα.

Διαβάστηκε 1811 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/