Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:56 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020 09:49

Σταϊκούρας: Ανακοινώνονται μέτρα για 700.000 εργαζόμενους! Προβλέψεις για τα ενοίκια – Τι θα γίνει με όσους απολύουν

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πακέτο πάνω… στο πακέτο θα ανακοινώνει η κυβέρνηση σύμφωνα με τον υπ. Οικονομικών. 200 εκατ. υπέρβαση μέχρι στιγμής για ενίσχυση της υγείας. Εφιαλτικές προβλέψεις για καταποντισμό της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη μέχρι και … -2%

Συνολικά 700.000 εργαζόμενους θα ωφελήσουν τα μέτρα που θα ανακοινώσει σήμερα ο πρωθυπουργός, τους οποίους έχει πλήξει ο νέος κορονοϊός.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στο Mega, τα μέτρα που θα ανακοινωθούν σήμερα θα είναι ύψους 2 δισ,. ευρώ, και τις επόμενες ημέρες θα έρθουν άλλα 1,8 δισ.

Στα σημερινά, το 1 δισ. θα αφορά ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων και το άλλο 1 τους εργαζόμενους που έχουν πληγεί από το κλείσιμο των επιχειρήσεων.

Πρόκειται για υπαλλήλους, αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες που πλήττονται σήμερα.

Επίσης, απαντώντας σε ερωτήματα για όσες επιχειρήσεις απολύουν εργαζόμενους, ο υπουργός ήταν ξεκάθαρος πως όσοι κάνουν απολύσεις, δεν θα πάρουν καμία ενίσχυση.

Σχετικά με την πρόβλεψη για την ανάπτυξη μέσα στο 2020, τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, αφού όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας αυτή θα πέσει στο -1,5 με -2%!

newsit.gr

Διαβάστηκε 1571 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.