Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  8:10 πμ
 
wm small
Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020 21:29

Το συγκινητικό μήνυμα του Franceschi στην πόλη και την ομάδα του Αγρινίου!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Α2 έχει διακοπεί όπως και όλη η αθλητική δράση στην χώρα λόγω της πανδημίας του Covid-19. Έτσι ένας ένας οι παίκτες των ομάδων μαζεύουν τα πραγματάκια τους και πηγαίνουν στις πατρίδες τους για να περάσουν αυτές τις δύσκολες ημέρες με τις οικογένειες τους. Έτσι και ο Γάλλος του Αγρινίου, Kevin Franceschi ο οποίος έφτασε στην Γαλλία και έγραψε ένα πολύ συγκινητικό μήνυμα που απευθύνεται στην πόλη, την ομάδα και όλους τους ανθρώπους του Αγρινίου.

Η αγωνιστική δράση σε σχεδόν ολόκληρη την Ευρώπη έχει διακοπεί λόγω της έξαρσης του Covid-19Οι μη γηγενής παίκτες των ομάδων, πηγαίνουν στα σπίτια τους για να περάσουν αυτές τις δύσκολες ώρες με την οικογένεια τους. Χθες ο κόουτς του Αγρινίου, Γιάννης Διαμαντάκος, είχε γράψει το δικό του μήνυμα προσωρινού αποχαιρετισμού στην ομάδα ενώ σήμερα πήρε σειρά ο κοινοτικός της ομάδας, Kevin FranceschiΟ Γάλλος περιφερειακός προσγειώθηκε στην πατρίδα του και θέλησε να ευχαριστήσει έναν έναν τους ανθρώπους που τους τελευταίους μήνες του στάθηκαν και τον στήριξαν. Δεν είναι και πολύ συνηθισμένο στην Ελληνική Α2, μη Έλληνες παίκτες να δένονται τόσο πολύ με την ομάδα και την πόλη όπως “δέθηκε” ο Franceschi (δείγμα ότι κάτι γίνεται σωστά στο Αγρίνιο)… 

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Kevin Franceschi στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

«Μόλις έφτασα στην Γαλλία, αν μου λέγατε πριν από μερικούς μήνες ότι η σεζόν θα σταματούσε λόγω πανδημίας…

Αν θα συνεχιστεί η σεζόν είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό. Αλλά πρέπει να πω αυτό στην ομάδα μπάσκετ μου. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΟ. Ευχαριστώ το Αγρίνιο, την πόλη, τους ανθρώπους και το άθλημα του μπάσκετ. Όλοι τους συμπαίκτες μου οι οποίοι είναι αδέρφια, το σταφ του συλλόγου, τον GM Θοδωρή Καββαδία (“Τι γίνεται φίλε!”), την διοίκηση και τους καλύτερους φιλάθλους. Σημαντικότερο όλων, τους προπονητές μου. Ο Γιάννης Διαμαντάκος είναι ένας θρύλος για μένα, ένας άνθρωπος ο οποίος δίνει τα πάντα για τους παίκτες, την δουλεία του/ το πάθος του σαν προπονητής, ένας μαθητής και ένας πραγματικός κύριος. Σε ευχαριστώ και πάλι κόουτς, για την δουλειά σου κάθε μέρα, και που έδωσες την ευκαιρία σε ένα παιδί από την Γαλλία που ελάχιστοι ξέρουν, και που με άφησες να δείξω την αγάπη μου για το μπάσκετ εδώ στην Ελλάδα, καθοδηγώντας με να παίξω το παιχνίδι με τον σωστό τρόπο, και μαθαίνοντας μου να μην είμαι ποτέ ικανοποιημένος όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα. Ποτέ δεν είχα και ποτέ στο μέλλον δεν θα θεωρήσω ότι αυτά τα πράγματα είναι δεδομένα. Μερικές φορές άνθρωποι έρχονται στην ζωή σου και εσύ απλά θέλεις να τους κάνεις περήφανους. Ο κόουτς Γιαννακόπουλος και ο Τάσος Σταμάτης ήταν συνέχεια στο πλευρό μου και με βοηθούσαν κάθε μέρα να γίνομαι καλύτερος, με τοπ-επιπέδου σκάουτινγκ και συνεχόμενη δουλειά. Ο δικός μου άνθρωπος, Παντελής Μίσσου τσέκαρε αν είμαι καλά πάντα μακριά από το σπίτι μου. Ο μεγάλος αδερφός μου και αρχηγός, Γιώργος Μπερέρης (“Έλεγξε τον ρυθμό”), Πάρα πολλοί άνθρωποι που πραγματικά θέλω να ευχαριστήσω (Θωμάς Παππάς, Περικλής Γερμανός, Έλενα Παπαγιάννη, Κωνσταντίνος Τσιαμάκης, Σωτήρης Ιάσων Καγιάδης, Ευφροσύνη Καλφούντζου, Κώστας Καλφούντζος, Παντελής Χαντζηστυλιανός, Θανάσης Σαπλαούρας, Παναγιώτης Ψυλλίας, Πάνος Τσιμπάκης, Kwstas Mins και πολλούς ακόμα…). Είμαστε μία μεγάλη οικογένεια. Τόσες σπουδαίες στιγμές, ιστορίες και σχέσεις δημιουργήθηκαν εδώ. Ελπίζω να έκανα την πόλη περήφανη που με είχε στην ομάδα της, και να ώθησα τα μικρά παιδιά να δουλέψουν προς τα (μπασκετικά) όνειρα τους και τους στόχους τους. Αρκετά με το συναίσθημα και με τις λέξεις. Να μείνετε υγιείς και σας ευχαριστώ για όλα!»

KevinFranceschi

basketblog.gr

Διαβάστηκε 2421 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.