Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  4:57 μμ
 
wm small
Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020 13:08

Σημεία ομιλίας του προέδρου της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ" Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή για διάφορα φλέγοντα θέματα που απασχολούν την Ελληνική Κοινωνία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Θα ξεκινήσω με το νομοσχέδιο. Καλές είναι οι εκθέσεις ιδεών αλλά είναι για τις πανελλαδικές όχι για τη χώρα. Μιλάτε για ενίσχυση της χώρας και μιλάτε με ξένους όρους χωρίς να αναφέρετε ακριβείς δράσεις. Καλούμαστε να ψηφίσουμε κάτι αλλά δεν ξέρουμε τι είναι.

Κατ’ αρχήν γιατί είναι για την δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση υπεύθυνο το Υπουργείο Εξωτερικών και όχι το Υπουργείο Πολιτισμού; Υπάρχει περίπτωση να προκύψει εξωτερική πολιτική από το εν λόγω ίδρυμα;

Αντίθετα διαφημίζει το ίδρυμα την Ελλάδα και ταυτόχρονα διαφημίζεται το όνομα του ιδρύματος. Διαφημίζεται το ίδιο το ίδρυμα. Τι είδους δωρεά είναι αυτή; Δίνει ένα και παίρνει 20. Δεν λέω όχι στις χορηγίες και τις δωρεές αλλά θα μπορούσε να γίνει άλλου είδους δωρεά. Ο Αβέρωφ είχε κάνει δωρεά το θωρηκτό και ο στρατός μας κατατρόπωσε τον τουρκικό στόλο. Ο Ζάππας έφτιαξε το Ζάππειο. Αυτό είναι εθνική ευεργεσία. Αντίθετα εδώ έχουμε μια δωρεά με ταυτόχρονη απαλλαγή του Ιδρύματος Ωνάση από τον φόρο ακίνητης περιουσίας που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Για να μην αναφερθώ στο Ίδρυμα Νιάρχος, που τσιμεντώσατε την παραλιακή, πνίξατε το παραλιακό μέτωπο για να κάνετε μια τεράστια προβλήτα.

Αν θέλετε να αποκαταστήσετε την εικόνα της χώρας ας πάρουμε 800 χιλιάδες ευρώ να αγοράσουμε σκάφη για το λιμενικό. Να πάρουμε κάτι για να το δώσουμε στα παιδιά στον Έβρο, τους αστυνομικούς, που δεν έχουν τις εξαρτήσεις, τον κατάλληλο εξοπλισμό που απαιτείται για να αμυνθούν. Εγώ ξέρω ότι οι εθνικοί ευεργέτες έδιναν χωρίς να περιμένουν να πάρουν. Αυτοί εδώ δίνουν για να απαιτούν και να παίρνουν.

Πάμε στον Κορωναϊό. Η αγορά κύριοι καταρρέει. Στις επιχειρήσεις μου είχα 57% καθίζηση του τζίρου. Δεν βγαίνει η οικονομία με αυτά τα νούμερα. Δεν θα επιβιώσουν ούτε τα ασφαλιστικά ταμεία με τα μηδενικά επιτόκια.

Όταν η Κομισιόν δίνει 37 δισεκατομμύρια ευρώ για την στήριξη όλης της οικονομίας της ΕΕ και η Γερμανία, μόνο για την δική της οικονομία δίνει 500 δισεκατομμύρια ευρώ, αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει ενωμένη Ευρώπη. Άρα είμαστε μόνοι μας.  Στην Ολλανδία, 27.000 εταιρείες ζητούν κάλυψη του μισθολογικού κόστους των εταιρειών από το κράτος και στην Ελλάδα δεν το συζητάμε καν. Δεν θέλετε να συζητήσουμε όλοι μαζί. Να μαζευτούμε, να καταθέσουμε γραπτώς προτάσεις. Δεν το κάνετε.

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι η χώρα έχει επάρκεια σε προϊόντα. Ποια επάρκεια; Αφού για να παράξουμε κάτι πρέπει να κάνουμε εισαγωγή των πρωτογενών υλικών. Δεν έχουμε αιθυλική αλκοόλη! Δεν μπορούμε να παράξουμε οι ίδιοι! Πρέπει να κάνουμε εισαγωγή.

Και στο σημείο πρέπει να ευχαριστήσουμε τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, του αστυνομικούς, του σκουπιδιάρηδες, τους πυροσβέστες, τους δημοσίους υπαλλήλους, που δουλεύουν για όλους εμάς. Δεν αρκεί όμως ένα ευχαριστώ και μερικά παλαμάκια. Να τους δώσουμε κάτι παραπάνω, ένα εφ’ άπαξ επίδομα, για να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας. Όχι δεν το κάνετε αυτό. Αντίθετα τους λέτε: τρέξτε, δουλέψτε με το φιλότιμό σας και εμείς νίπτουμε τας χείρας μας.

Να κάνουμε κάτι για να ενισχύσουμε αυτή την ώρα την οικονομία που βρίσκεται σε τέλμα: Να κατεβάσουμε το ΦΠΑ των προϊόντων για να κινηθεί ο τζίρος, να κινηθεί η αγορά και να στηρίξουμε την ρευστότητα, μέχρι να λυθεί το πρόβλημα. Να δώσουμε αναβολή της πληρωμής των φόρων. Αλλά αυτά να γίνουν άμεσα. Γιατί από το αποφασίζω μέχρι το ενημερώνω την επιχείρηση χρειάζεται χρόνος. Να αποζημιώσουμε τις επιχειρήσεις για τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης. Και σε δεύτερο χρόνο να βοηθήσουμε τις τουριστικές επιχειρήσεις, γιατί ο τουρισμός ΔΕΝ είναι βαριά βιομηχανία. Όταν ο επιχειρηματίας έχει εκατοντάδες εργαζόμενους και δεν μπορεί στο τέλος του μηνός να τους πληρώσει θα τον αναγκάσετε να κάνει περικοπές και να προχωρήσει σε απολύσεις. Κλείστε το χρηματιστήριο που καταρρέει. Να κλείσουμε το τελωνείο Κήπων. Βγήκε στην Θράκη ο πρόεδρος του ΟΕΕΘ και ζητά να κλείσετε το τελωνείο. Γιατί δεν το κάνετε;

Το θέμα με την ΝΔ είναι ότι ακούτε τις προτάσεις μας αλλά τις υιοθετείτε με χρονο-καθυστέρηση.

Προχωρήστε σε ελέγχους στο κόστος των προϊόντων που πωλούν τα φαρμακεία: μάσκες, γάντια, απολυμαντικά κλπ. για να καταπολεμήσετε την αισχροκέρδεια. Γιατί πρέπει οι πολίτες να πληρώνουν 4 και 5 ευρώ την μάσκα;

Κατέρρευσε η τιμή του πετρελαίου παγκοσμίως και κανείς δεν κάνει ελέγχους στα πρατήρια και τα διυλιστήρια. Γιατί; Δεν κάνετε κανέναν έλεγχο στο κόστος των τροφίμων. Κλείστε τα ταμεία στα διόδια. Είμαστε σε έκτακτη ανάγκη. Γιατί, κάποιος που φεύγει από το χωριό του για να πάει στο νοσοκομείο, πρέπει να πληρώνει 5 διόδια στην σειρά μέχρι να φθάσει στην Αθήνα; Για να παίρνουν λεφτά οι κατασκευαστικές; Προχωρήστε σε αναστολή των πλειστηριασμών.

Ο πρωθυπουργός με χθεσινή απόφασή του προχώρησε στο κλείσιμο όλων των εκκλησιών, χωρίς να ρωτήσει την Εκκλησία της Ελλάδος. Τα 170 παράνομα τζαμιά που λειτουργούν τώρα στην Αθήνα (αυτό αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ του STAR πριν μια εβδομάδα) θα τα κλείσει; Μιλάμε για 170 τζαμιά – μια υγειονομική βόμβα!

Στην Μυτιλήνη πριν λίγες μέρες έγινε πορεία των ΜΚΟ και δεν συνέλαβαν κανέναν παρά τα απαγορευτικά μέτρα. Τώρα που ο Κωνσταντίνου του ΑΝΤΑΡΣΥΑ ανακοίνωσε ότι θα κάνει πορεία στην Αθήνα στις 21 Μαρτίου θα τους συλλάβετε;

Να ξέρετε ότι αυτή η ιστορία με τον Κορωναϊό θα αποδείξει ότι ο ακρο – νέο – φιλελευθερισμός κατέρρευσε όπως ακριβώς καταρρέει και το σύστημα υγείας. Κλείσατε νοσοκομεία, απολύσατε γιατρούς και τώρα έρχεστε αντιμέτωποι με αυτό που κάνατε τα τελευταία 20 χρόνια. Όμως αυτό αποδεικνύει ότι έχει καταρρεύσει μια ολόκληρη ιδεολογία: ο ακρο – νέο – φιλελευθερισμός. Και δυστυχώς αυτό θα πληρώσει ο πατέρας μου, ο πατέρας σας, τα παιδιά μας. Επιτέλους αποφασίστε να βγείτε από το σκοτάδι και να δείτε το φως. Ακούστε την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ και θα πάτε μπροστά.

Διαβάστηκε 1579 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/