Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:11 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020 19:48

Κορονοϊός: Αυτά τα καταστήματα θα μείνουν ανοικτά από την Τετάρτη!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αλλάζουν όλα από την Τετάρτη (18/03/2020). Εκτός από σούπερ μάρκετ και φαρμακεία δείτε ποια άλλα καταστήματα θα είναι ανοικτά. Όλη η λίστα που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Διευκρινήσεις για τα καταστήματα που θα μείνουν ανοικτά από την Τετάρτη (18/03/2020) έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε από μεθαύριο Τετάρτη, αναστέλλεται η λειτουργία επιχειρήσεων λιανεμπορίου, των εμπορικών καταστημάτων δηλαδή, που έχουν επαφές με το κοινό.

Ολόκληρη η λίστα με τα καταστήματα που δεν κλείνουν:

Σούπερ μάρκετ
Φαρμακεία
Καταστήματα τροφοδοσίας, όπως φούρνοι, κρεοπωλεία κ.α
Περίπτερα/μίνι μάρκετ
Πρατήρια καυσίμων
Τράπεζες
Εστιατόρια που λειτουργούν με delivery
Κούριερ – ταχυδρομικές υπηρεσίες
Συνεργεία
Pet shop
Καταστήματα κινητής τηλεφωνίας
Καταστήματα με οπτικά είδη

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς: «η κυβέρνηση επεκτείνει από την Τετάρτη το μέτρο αναστολής λειτουργίας και σε άλλα τμήματα του πρωτογενούς τομέα – στις επιχειρήσεις λιανεμπορίου που έχουν συναλλαγές με το κοινό. Εξαιρούνται τα φαρμακεία, τα σουπερμάρκετ, ό,τι συνδέεται με την αλυσίδα τροφοδοσίας, τα πρατήρια καυσίμων, καθώς και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και λοιπές υπηρεσίες. Το ηλεκτρονικό εμπόριο πρέπει να διευκολυνθεί, για αυτό συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά».

Επίσης, διευκρίνισε πως το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ θα διευρυνθεί, δηλαδή θα είναι ανοιχτά από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ και τις Κυριακές.

Παράλληλα, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ανακοίνωσε ότι όσοι έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό θα μπαίνουν σε κατ’ οίκον καραντίνα για 14 ημέρες.

Newsit.gr

Διαβάστηκε 1607 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020 20:20
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.