Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  8:07 μμ
 
wm small
Σάββατο, 14 Μαρτίου 2020 22:36

Άλλαξε ο κόσμος, κανείς δεν είναι άτρωτος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το «εγώ δεν κολλάω» που άκουσα να λέει ένας «άτρωτος» πιτσιρικάς στο δρόμο, προς κάποιον που του έκανε παρατήρηση γιατί είναι έξω, χθες το απόγευμα, είναι η χειρότερη δυνατή νοοτροπία.

Είναι εξαιρετικά πιθανό τα μέτρα που πάρθηκαν για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα να μην είναι τα τελευταία αλλά να χρειαστεί να πάμε και σε μέτρα πιο γενικευμένα για μια κρίσιμη περίοδο που θα δείξει η εμπειρία από άλλες χώρες πόση θα είναι. Ο κόσμος άλλαξε και χωρίς εμάς, κάτι παγκόσμιο έγινε.

Αυτό σημαίνει ότι η ζωή μας αλλάζει και πάμε σε ένα εντελώς καινούριο περιβάλλον όπου θα χρειαστεί αληθινή αλληλεγγύη και ανοχή μεταξύ μας. Κάτι που εδώ και πολλά χρόνια δεν κάναμε γιατί η καλή ζωή μας έκανε να μην μας πολυνοιάζει ο κοντινός μας άνθρωπος.

Η βοήθεια θα χρειαστεί μετά, για ανέργους και δουλειές που θα κλείσουν, τώρα χρειάζεται… συμμάζεμα.

Σε πρώτη φάση για να βοηθήσουμε πρέπει να μείνουμε σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο κι αυτό σημαίνει, με απλά λόγια, να μην κάνουμε ό, τι κάναμε πάντα. Αυτό σημαίνει να ασχοληθούμε-επιτέλους-και με τα παιδιά μας. Η εποχή που τα αμολάγαμε για να τα ξεφορτωθούμε και ας έκαναν ό, τι ήθελαν έχει περάσει. Τώρα θα βρεθούμε στην άβολη θέση να μην τα αφήσουμε να τα μεγαλώσουν άλλοι. Πρέπει να τα απασχολήσουμε, να τους βρούμε εναλλακτικές για το σχολείο που δεν κάνουν, να τα ακούσουμε.

Να αλλάξουμε για λίγο την νοοτροπία μας και να φυλάξουμε τους ηλικιωμένους και τους ευπαθείς με το να γίνουμε λιγότερο… κοινωνικοί. Δύσκολο αυτό, σε μια χώρα που το βασικό επιχείρημα ήταν πάντα ότι «περνάμε καλά εμείς», αλλά είπαμε, τίποτε δεν είναι πλέον ίδιο. Αν μερικοί που ακόμη ζουν στον κόσμο τους καταφέρουν να συγχρονιστούν με την σημερινή εποχή θα είναι ακόμη καλύτερα.

Γ.Σ.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 3805 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.